Majoritatea celor care cred că pot da mana oricând cu o fiinţă de pe altă planetă au până în 35 de ani şi provin din toate categoriile sociale, potrivit studiului.

Bărbaţii cred mai mult decât femeile

Sondajul realizat nu demult de Reuters/Ipsos relevă faptul că mai bine de 40% dintre respondenţii provenind din India şi China cred cu tărie că extratereştrii se plimbă nestingheriţi printre noi. Aceasta în vreme ce belgienii, suedezii şi olandezii sunt cei mai sceptici, numai 8 la sută dintre ei fiind convinşi de existenţa omuleţilor verzi. Explicaţia acestei percepţii diferite, spun cercetătorii, vine din faptul că în ţările suprapopulate este mai greu să îţi cunoşti "vecinul" decât în statele cu oameni mai puţini. „Aşa că suspiciunea că fiinţe din afara spaţiului terestru s-ar afla de fapt în spatele înfăţişării cât se poate de umane a unora dintre semeni este într-un fel justificată”, notează The Sun.
În acelaşi studiu se mai arată că bărbaţii cred în extratereştrii care sălăşluiesc pe Pământ mai mult decât femeile. Majoritatea celor care cred că pot da mana oricand cu o fiinta de pe alta planeta au pana in 35 de ani si provin din toate categoriile sociale, potrivit studiului.