Decizia privitoare la o eventuală extrădare a lui Alexander Adamescu s-a judecat, astăzi, în Londra. Surse din Poliția Română au dezv[ăuit că judecătorii din Marea Britanie au dat un nou termen de judecată, respectiv 30 octombrie, dată la care ar urma să se decidă dacă Anglia va pune în executare mandatul European de arestare emis pe numele fiului lui Dan Adamescu, omul de afaceri decedat din cauza complicațiilor medicale suferite în timp ce era în închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti a emis pe 6 iunie 2016 un mandat european de arestare pentru Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită. În baza acestui mandat, având în vedere că Alexander Adamescu se află în Marea Britanie, a fost iniţiată procedura de predare a acestuia.

Alexander Adamescu a fost arestat preventive, în Anglia, după ce, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, avocatul său a prezentat în instanţă un document neasumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), a precizat DNA.