Expoziția căștilor de război, atracția festivalului Strada de C’Arte. Eveniment inedit în cadrul unei manifestări dedicate culturii urbane

Expoziția căștilor de război, atracția festivalului Strada de C’Arte. Eveniment inedit în cadrul unei manifestări dedicate culturii urbane sursa foto: Strada de C’Arte

Cea de a XI-a ediție a Festivalului Strada de C’Arte, eveniment organizat de Biblioteca Centrală Universitară Carol I din Bucureşti în parteneriat cu Fundaţia Universitară Carol I şi Muzeul Naţional al Literaturii Române se desfășoară în aceste zile, până pe 18 septembrie. În alte manifestări, în cadrul evenimentului se desfășoară și o expoziție a căștilor de război.

Expoziția „Căști de război …. fără soldați – incursiune în evoluția căștilor militare”, prezintă colecția lui Cornel Biriș. Exponatele militare reprezintă unul dintre punctele de atracție ale acestei ediții a Festivalului Strada de C’Arte.

Festivalul a început pe 12 septembrie și urmează să se încheie la finalul săptămânii, duminică, 18 septembrie la Biblioteca Centrală Universitară Carol I. Directorul instituției, Mireille Rădoi, a dat o serie de detalii despre atracțiile acestei ediții a festivalului.

„Avem o expoziție «out of the box»: Căști de război…fără soldați – incursiune în evoluția căștilor militare, colecția Cornel Biriș (Salon Carol I, str. Dem I. Dobrescu 1, etaj 1). Sunt expuse 120 de piese fabricate pe parcursul ultimilor 150 de ani. O bogăție heraldică extraordinară. Echipamentul de război exprimă viața spirituală, simbolismul unei epoci, al unei țări, vectorii de dezvoltare, de promovare ai acelei țări, viața politică și militară este reflectată în astfel de mici însemne, mode și materiale de fabricație. Este o expoziție cu totul și cu totul inedită, care va fi în Salonul Carol, deoarece avem inclusiv căști cu modelul Carol”, a declarat Mireille Rădoi pentru DC News.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Strada De C'Arte

Festivalul Strada de C‘Arte destinat iubitorilor de cultură

Festivalul Strada de C‘Arte oferă iubitorilor de lectură şi cultură un maraton de ştiinţă şi artă în inima Bucureştiului. Manifestările sunt programate în zona statuii ecvestre a Regelui Carol I, conform unui anunț publicat de organizatori.

Programul evenimentului prevede concerte, lansări de carte, expoziţii, sesiuni de lectură publică, dezbateri academice, ateliere pentru copii, proiecţii de film, precum şi un târg de carte. Toate acestea se adresează publicului larg, de toate vârstele, cu afinităţi pentru actul cultural de calitate.

„În acest an, la Strada de C‘Arte, luând în considerare importanţa patrimoniului cultural, vă invit să participăm la un exerciţiu, acela de a ne gândi dacă fiecare eveniment din acest festival este dedicat sau aparţine deja patrimoniului nostru cultural, fie că vine din trecut sau este creat în prezent.

O bibliotecă universitară trebuie să vină la întâlnirea cu cel mai exigent profil de cititor, cel mai avangardist şi cel mai conectat la tehnologie, adică studenţii. Drept urmare, există o preocupare constantă pentru noile tendinţe, iar această preocupare traversează ca un fir roşu timpul şi spaţiile acestei ediţii”, a declarat Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, iniţiatoarea şi promotoarea festivalului.