Un oficial de informații ex-saudit îl acuză pe prințul moștenitor Mohammed bin Salman (MBS) că ar fi ordonat tortura şi asasinatul asupra sa.

Saad Aljabri a deschis un proces exploziv împotriva lui Mohammed bin Salman, prințul coroanei din Regatul Arabiei Saudite , susținând că „a orchestrat o conspirație pe parcursul mai multor ani pentru a fi asasinat.

Reclamantul, dr. Saad Aljabri, care este caracterizat în plângere ca un „partener de încredere al oficialilor de informații din SUA”, susține că liderul saudit a expediat pentru prima dată o trumpă de 50 de persoane numită „Tiger squad” în octombrie 2018 – la două săptămâni după uciderea disidentului saudit Jamal Khashoggi.

Reamintim că acum un an a fost ucis disidentul Jamal Khashoggi în Consulatul General al Arabiei Saudite din Istanbul, în condiţii groaznice. Arabia Saudită a încearcat să şteargă toate urmele care duc spre prinţul moştenitor.

„Echipa de tigri”, care a fost dislocată în Canada… dar  a fost zădărnicită de oficialii canadieni de securitate de la frontieră, care au  suspectat comportamentul lor la punct de control al aeroportului.

Plângerea a fost depusă la Curtea Districtului SUA pentru Districtul Columbia, în conformitate cu Legea privind protecția victimelor torturii și Statutul străinilor „pentru rolul MBS în tentativa de omor și tortură a doctorului Saad”.

În paralel cu deschiderea procesului, familia a lansat, de asemenea, un site web, Savejabris.com , care vizează conștientizarea copiilor lor dispăruți.

„Procesul este într-adevăr o ultimă soluție pentru familie”, a spus sursa – care lucrează îndeaproape cu familia Aljabri – pentru Fox News. „Este o poveste bizară. Dr. Saad a fost considerat un tip care știe prea multe, a avut unele dezacorduri cu MBS și care a trebuit să fie scos în afara drumului”-

Ambasada regatului la Washington nu a răspuns unei solicitări de comentarii. Aljabri rămâne în Toronto, Canada, mai spune sursa citată.