Explozii în lanț în estul Ucrainei. 29 de oameni au fost răniți

Explozii în lanț în estul Ucrainei. 29 de oameni au fost răniți

29 de oameni, printre care 9 copii, au fost răniți astăzi în patru atacuri succesive cu bombă produse în orașul Dnepropetrovsk, din estul Ucrainei, a anunțat ministerul pentru situații de urgență.

Conform altor surse, ar fi fost vorba de 10 deflagrații. Atacurile au loc cu o lună și jumătate înainte de începerea campionatului european de fotbal, organizat de Ucraina și Polonia. Dniepropetrovsk nu se numără printre orașele care vor găzdui campionatul din lunile iunie-iulie, însă se află pe ruta traseul pe care va fi purtat trofeul.

Primele indicii arată că ar fi vorba despre bombe artizanale, plasate în mai multe tomberoane. ”Organizatorii atacului au sperat probabil să producă un efect mare, mai mult decât să cauzeze pagube”, a precizat o sursă oficială.

Aproximativ 7 oameni au fost răniți după ce un dispozitiv a explodat într-o stație de tramvai din centrul orașului. A doua deflagrație a avut loc o oră mai târziu, în fața unui cinematograf, alte 7 persoane fiind rănite, informează Ria Novosti.

A treia explozie a avut loc lângă un terminal de cale ferată, iar a patra într-un parc public. Ziarul ucrainean „Komsomolskaya Pravda v Ukraine” a scris că există zvonuri conform cărora pe lângă răniți există și morți, însă nimeni nu a confirmat oficial acest lucru. Atacurile nu au fost revendicate.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a calificat seria de explozii drept o ”provocare pentru întreaga ţară”, în condițiile în care peste 6 săptămâni are loc debutului campionatului european de fotbal, Euro 2012, organizat de Ucraina în comun cu Polonia.

Ne puteți urmări și pe Google News