Explozie la CET Grozăvești. Peste o mie de blocuri din București au rămas fără apă caldă

Peste o mie de blocuri din București au rămas fără apă caldă după o avarie la CET Grozăvești. Locuitorii Capitalei din sectoarele 1 și 5 vor întâmpina probleme.

Un cazan s-a spart la CET Grozăvești în dimineața zilei de marți, 25 octombrie. În urma avariei, peste o mie de blocuri din București au rămas fără apă caldă. Așadar, practic, practic un sfert din blocurile din Capitală sunt afectate. Este vorba de locuitorii din sectoarele 1 și 5 ale Capitalei.

În sectorul 1, sunt afectate 168 de blocuri, iar în sectorul 5 este vorba de 930 de blocuri. O echipă de intervenție a ajuns la fața locului pentru a încerca să remedieze problema. Este preconizat că avaria va fi rezolvată în câteva ore. Cu toate acestea, compania Termoenergetica a anunțat că reparațiile se vor termina în jurul orei 23.30, în această seară, 25 octombrie. În plus, temperatura apei livrate de CET Grozăvești este cu 10 grade mai mică decât în mod normal, potrivit Digi24.

Conform aplicației TermoAlert, astăzi 25 octombrie 2022:

  • 1020 de blocuri/imobile au deficiențe în ceea ce privește apa caldă de consum,
  • 1317 de blocuri/imobile au apa caldă de consum complet oprită.

Nu este prima explozie de la CET Grozăvești

Nu este pentru prima dată când este înregistrată, în acest an, o explozie la CET Grozăvești. În luna februarie a acestui an, o țeavă de gaze a explodat. La acel moment, traficul din zonă a fost deviat pe alte rute și s-au creat ambuteiaje în zona Palatului Cotroceni. De asemenea, autoritățile au decis drept măsură preventivă ca 80 de persoane să fie evacuate dintr-un bloc din vecinătate.

Incidentul a avut loc pentru că mai multe persoane au lovit o țeavă. Acest lucru a condus la producerea deflagrației. În acest context, la fața locului au intervenit de urgență trei autospeciale ale pompierilor, precum şi poliţişti de la Brigada Rutieră. S-au format cozi de mașini pe Podul Basarab spre Palatul Cotroceni. Avaria de la această centrală a fost însoțită și de una la CET Sud. În acest context, bucureștenii au fost nevoiți să suporte temperaturile reci pentru că rețeaua de termoficare a Capitalei a fost avariată grav.