Evenimentul Zilei > Politica > EXPLICAȚIILE lui Băsescu despre GESTUL lui Juncker de a-l pupa pe frunte
EXPLICAȚIILE lui Băsescu despre GESTUL lui Juncker de a-l pupa pe frunte

EXPLICAȚIILE lui Băsescu despre GESTUL lui Juncker de a-l pupa pe frunte

Fostul președinte Traian Băsescu și actual senator PMP a oferit explicații despre gestul șefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a-l pupa pe frunte, ieri, înainte ca oficialul european să se adreseze parlamentarilor pe tema "Viitorul Europei".

Traian Băsescu a comentat, într-o intervenție telefonică pentru B1TV, gestul președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker: "El mi-a apreciat întotdeauna inteligența și capacitatea de inovație. Spunea că sunt inepuizabil pe vremea cand eram în Consiliu cu el."

Imediat după ce a pășit, ieri, în sala de plen a Camerei Deputaților, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a dus țintă la fostul șef al statului și l-a pupat pe frunte, iar apoi l-a îmbrățișat. Cei doi au stat un pic de vorbă înaintea începerii ședinței, fiind foarte familiari unul cu celălalt.

Despre gestul șefului CE, fostul prim-ministru Adrian Năstase avea să explice ulterior, la Antena 3: "Nu e primul personaj pe care îl pupă pe frunte. El îi iubește pe chelioși. Are o simpatie."

Șeful CE a efectuat, ieri, o vizită la București. El a ținut, în premieră, o alocuțiune în Parlamentul României, unde au fost prezenți și premierul Sorin Grindeanu împreună cu membri Guvernului. 

Juncker a participat apoi la o recepție organizată la Palatul Cotroceni, alături de cuplul prezidențial, Klaus și Carmen Iohannis, cei doi șefi ai Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu și alți lideri politici. La evenimentul de la Cotroceni au fost prezenți și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, procurorul general, Augustin Lazăr și directorul SRI, Eduard Hellvig.