Evenimentul Zilei > Actualitate > Experiență aproape de moarte. O tânără de 27 de ani, infectată cu coronavirus, povestește groaznica experiență
Experiență aproape de moarte. O tânără de 27 de ani, infectată cu coronavirus, povestește groaznica experiență

Experiență aproape de moarte. O tânără de 27 de ani, infectată cu coronavirus, povestește groaznica experiență

O femeie nevaccinată, în vârstă de 27 de ani, a dat detalii despre internarea în terapie intensivă și experiența aproape de moarte. O mămică cu doi copii a dezvăluit cum se simte încă bântuită de experiența ei în secția Covid ICU după ce a petrecut 12 zile luptându-se pentru viața ei în spital. Acum îi îndeamnă pe britanici să se vaccineze atunci când li se oferă.

Sana Faheem Raja, care locuiește în Prestwich, a stat 12 zile în secția UCI Covid din cauza complicațiilor apărute în Covid-19. Desigur, nu a fost vaccinată în acel moment, deoarece medicii i-au spus că nu va funcționa alături de medicamentele pe care le lua.

Tânăra de 27 de ani, care nu a avut niciodată vreo altă boală majoră, iar stare ei de sănătate era bună , a dezvăluit că se temea în mod constant de viața ei și era îngrijorată că nu va ieși din spital în viață. Cu câteva zile înainte, când a fost mutată la spital, copiii ei au dat test pozitiv pentru coronavirus și s-au auto-izolat acasă. Soțul ei a sunat la serviciile de urgență pe 16 iunie când a găsit-o în casă, incapabilă să se miște, să mănânce sau să bea.

Personalul serviciului de urgență care a ajuns la ea acasă i-a spus că nivelul ei de oxigen nu este bun, a spus Raja. „Nu știam că nu pot respira, dar când am intrat în spatele ambulanței, mi-au verificat nivelul de oxigen și mi-au spus„ nu poți respira, ai nevoie de oxigen. „Eram atât de bolnavă încât nici nu știam că nu pot respira.”

La trei zile după internarea în spital, a fost mutată în secția de terapie intensivă în miezul nopții, după ce continua lupta ca să respire.

„Am 27 de ani, nu am avut niciodată alte afecțiuni de sănătate, dar eram într-adevăr îngrijorat că nu voi mai ieși vie de acolo. Îmi amintesc în fiecare zi [în acea secție] și a fost groaznic, sincer”.

Raja a dezvăluit cum au murit doi oameni în aceeași secție în timp ce ea era acolo și acum se simte „epuizată mental și fizic și emoțional”.

„Am văzut doi oameni murind în UCI în fața mea și a fost groaznic. Este atât de îngrozitor încât pur și simplu nu puteam dormi. Ești doar la o perdea distanță ”, a spus ea.

Ulterior, femeia a regretat că a nu fost vaccinată la timp, deoarece medicii i-au spus că nu va funcționa alături de medicamentele pe care le ia pentru psoriazis – o afecțiune a pielii. „Mi-aș dori să am vaccinul, aș vrea să las Psoriazisul să continue și să fac față acestui lucru, deoarece cred că vaccinul este mai important. Am încă o afecțiune a pielii, dar urma să mor cu Covid ”, a spus ea.

Copiii lui Raja, care au opt și trei ani, stau acum cu mama ei în sud, lângă Southampton, în timp ce ea își revine.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News