Produs în zonele înalte din Sri Lanka, frunzele Golden Tips sunt culese de mână de experți în ceai și uscate la soare pe pânze de catifea, care fac ca mugurii argintii să devină aurii. Prețiosul ceai este disponibil numai la The Rubens, acolo unde oaspeții îl pot savura în timp ce privesc Palatul Buckingham.

Descris drept „o licoare extraordinară, cu textură ușoară, plăcută și note fructate”, Golden Tips a provenit din colaborarea cu vânzătorul de ceai PMD. Un ibric poate fi cumpărat împreună cu un meniul hotelului Royal Afternoon Tea care costă în jur de 55 de dolari pentru o persoană. Odată comandat, procesul de servire implică și o ceremonie regală, scrie News.ro.

Marea Britanie se află în top 5 țări consumatoare de ceai la nivel mondial (2.74 kg/locuitor/an).  Toți englezii beau ceai, începând cu Regina Elisabeta a II-a, despre care se știe că prefera sortimentul Earl Grey, pe care îl serveste în fiecare zi la ora 17:00. Peste 70% din populație cu vârstă peste 10 ani consumă ceai. Un britanic bea în jur de 3 căni jumătate de ceai pe zi (în general ceai negru), iar 96% din ceaiul consumat în Anglia este ceai la plic.