Evenimentul Zilei > Actualitate > EXISTĂ DOVADA! Gabriela Firea , MINȚITĂ și ÎNȘELATĂ! Demiterea managerului Bogdan Andreescu de la Colentina e o greșeală!
EXISTĂ DOVADA! Gabriela Firea , MINȚITĂ și ÎNȘELATĂ! Demiterea managerului Bogdan Andreescu de la Colentina e o greșeală!

EXISTĂ DOVADA! Gabriela Firea , MINȚITĂ și ÎNȘELATĂ! Demiterea managerului Bogdan Andreescu de la Colentina e o greșeală!

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, care este și membru în Consiliul de etică al Spitalului Colentina din București, publică pe pagina sa de Facebook, acte de la RADET care arată că agentul termic furnizat de Regie avea presiune 0 și că managerul spitalului bucureștean, dr. Bogdan Andreescu, a fost demis, luni, fără să fi avut vreo vină. În fapt, spune reprezentantul pacienților, totul ar fi o schemă orchestrată de oameni din anturajul primarului Gabriela Firea, care au interese personale.

„PRIMARIȚA Gabriela Firea ESTE MINȚITĂ ȘI ÎNȘELATĂ!”, așa își începe mesajul de la Facebook Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților. El crede că demiterea managerului Spitalului Colentina, dr. Bogdan Andreescu, este „opera” a trei oameni care ar avea interese personale în acest caz.

„Iată cine sunt mincinoşii în cazul deciziei de demitere abuzivă a dr. Bogdan Andreescu, managerul Spitalului Colentina din Bucureşti:
– Sorin Chiriţă, Administrator Special RADET;
– Adrian Gîtlan, Director Producere şi Exploatare RADET;
– Anca Comănici, Consilier personal al Primarului Capitalei.
Managerul Spitalului Colentina a fost demis în mod abuziv, culmea, pentru că RADET pune în pericol viaţă şi sănătatea pacienţilor din spitalele din Bucureşti, dar şi viaţă şi sănătatea propriilor angajaţi, iar consilierul personal al primarului Anca Comanici a minţit în mod ordinar cu scopuri mârşave. Mi-e greu să cred că primăriţa noastră s-a lăsat minţită sau a trasat sarcini în acest sens, de tipul minţiţi-mă frumos!”, acuză Vasile Barbu.

Președintele ANPP spune că Asociaţia pe care o conduce „ a monitorizat întreagă situație privind întreruperea căldurii furnizate de RADET la Spitalul Colentina şi la Institutul „Matei Balş” din dimineaţă zilei e 08 Ianuarie, 2017”.

Potrivit datelor din registrele afișate, preedintele ANPP spune că se vede clar că RADET nu a furnizat căldură la parametri normali, ba din contră presiunea pe coloanee pe care ar fi trebuit să vină apă caldă era 0!

„Din Registrul de evidenţă a parametrilor reţelei din Centrul „Matei Balş” RADET reiese că în intervalul orar 07:00-10:00 din dată de 08 Ianuarie 2017, ziua cu pricina, presiunea în instalaţia proprietatea RADET, „Circuitul primar”, pe „tur” (T) era „0”. După intervenţia angajaţilor RADET în reţeaua PROPRIETATEA SA, de la ora 11:00 – 13:00, presiunea a revenit la normal. Ora 16:00 = pe circuit primar, tur = 1, retur 1, temperatura 98 de grade. De menţionat, ATENŢIE! nimeni NU are voie să intervină în reţelele RADET, în afară de proprii angajaţi instruiţi special, inclusiv pentru protecţia muncii şi cu respectarea unor instrucţiuni speciale, iar monitorizarea parametrilor din Centrele RADET este făcută, în mod legal şi normal, tot de personal RADET calificat! ”, notează Vasile Barbu în mesajul de pe pagina sa de Facebook.

Ba mai mult, spune președintele ANPP, angajații din subordinea Gabrielei Firea încearcă să se acopere susținând că „instalația primară” nu ar fi de fapt a RADET-ului, ci a celor două spitale pe care le alimentează. Nimic mai fals, susține Vasile Barbu.

O altă minciună a RADET, de care consilierul personal al primăriţei ştia, este faptul că prin Adresa nr.1666/10.01.2017 (ghinion, 3 de 6!), îi spune Primarului Capitalei că instalaţia „Circuitului primar”, reţeaua aeriană, este a Spitalului Colentina şi a Institutului „Matei Balş”, făcând referire şi la un contract în acest sens. Nimic mai fals, Colentina nu are un asemenea contract cu RADET, iar în contractul Institutul „Matei Balş” sunt prevăzute clar delimitări ale reţelelor”.

În plus, notează Vasile Barbu, avaria de duminică, cea pentru care ar fi fost demis abuziv dr. Bogdan Andreescu, s-a repetat a doua zi.

Culmea, după tot circul mediatic al primăriţei privind cauzele demiterii managerului dr. Bogdan Andreescu, a două zi, pe 09 ian.2017, ora 07.00, se întâmplă acelaşi lucru. Presiunea scade , iar angajații RADET intervin abia pe la ora 10. În acest caz, un angajat RADET se caţără la o înălţime de circa 7 metri, fără centură de siguranţă, în prezenţa şefilor lui, în condiţiile în care pe conductele aeriene RADET era gheaţă şi zăpadă şi în condiţiile în care operaţiunea era „aerisire reţea aeriană”, cu acţionarea unui robinet de purjare apă fiartă la 100 de grade Celsius. Avem şi fotografii de la faţă locului. Pericolul îl deduceţi dumneavoastră!”, explică el.

Vasile Barbu crede că în spatele acestei demitere, pe care a numit-o „eronată și pripită”, se ascunde de fapt interese personale ale unor subordonați ai primarului Gabriela Firea.

Fisa celei de-a doua avarii, de pe data de 9 ianuarie, arata ca agentul termic furnizat de RADET ave, tot presiune 0!

O altă minciună spusă primăriţei de către consilera personlă este şi faptul că managerii de spitale trebuie să încheie contracte de mentenanţă cu diverse firme private pentru întreţinerea reţelelor proprii RADET sau reţelelor interioare, proprietate a spitalelor. Are doamna Comănici vreo firma de recomandat? Are spitalul bani de aruncat? Atât la Spitalul Colentina, la Institutul „Matei Balş”, cât şi la alte spitale cu managerii de excepţie, în cadrul Serviciului administrativ, există personal propriu calificat angajat pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii ale reţelelor proprii.  Ce interese se ascund în spatele manevrelor doanei Comănici?”, întreabă public președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.