Nici nu s-a risipit bine mirosul de bitum încins, că strada David Ferenc, din centrul oraşului, a fost asfaltată miercuri şi spartă joi, de muncitorii de la Regia Judeţeană Apă şi Canal din cauza unei avarii la o conductă de apă.

Deşi muncitorii lucrează de mai bine de şase ore pentru a descoperi locul unde este spartă conducta, avaria încă nu a fost descoperită. “Am săpat deja un şanţ de vreo opt metri lungime şi încă nu am descoperit locul unde este avaria. Săpăm în lungul conductei până descoperim unde este defecţiunea", a declarat un muncitor.

Strada David Ferenc a fost asfaltată în cadrul programului stabilit de Primăria Cluj Napoca de către societatea Kiat Construcţii. Cei care locuiesc în zonă spun că după ce muncitorii au compactat asfaltul, alimentarea cu apă a fost sistată. “Când au compactat asfaltul, din cauza trepidaţiilor s-a spart conducta de apă. În câteva ore apa s-a infiltrat şi a ieşit la suprafaţă şi a fost nevoie să chemăm intervenţiile de la Regia de Apă", spune Traian Pop, un locuitor din zonă.

Directorul RAJAC Cluj, Dorin Ciatarâş a confirmat existenţa unei avarii pe strada David Ferenc din cauza defecţiunii la conducta de apă. “Conducta de apă a fost avariată şi este foarte posibil ca defecţiunea să fi apărut din cauza trepidaţiilor de la aparatul de compactare a asfaltului", a declarat Ciatarâş.