Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv VIDEO. Să ajuți bolnavi, să te întorci acasă și să îți îmbrățișezi copilul. Viața în stare de urgență
VIDEO

Exclusiv VIDEO. Să ajuți bolnavi, să te întorci acasă și să îți îmbrățișezi copilul. Viața în stare de urgență

E stare de urgență în România iar mulți dintre cei izolați la domiciliu stau la mâna autorităților. Printre cei care înfruntă temutul Coronavirus zi de zi ca să îi ajute se numără și un tânăr pe care îl așteaptă acasă o soție și un copil…

„Nu vă este teamă?”, am întrebat. „Îmi este un pic. Este foarte priculos, într-adevăr. Dar dacă avem echipamentul corespunzător nu trebuie să-mi fac griji. Eu lucrez de 12 ani în domeniu și am mai transportat și substanțe periculoase. Cât am fost bine echipat, nu am avut probleme”, a spus, pentru evz.ro, Andrei.

E tatăl unui copil, iar soția și băiatul său stau, la rândul lor, izolați în casă.

„Soția ce spune?”, l-am mai întrebat. „Este îngrijorată. Mai mult pentru copil. Dar totul este să fim precauți. Mergem înainte…”, a răspuns, franc, omul care merge zi de zi la ușile celor izolați la domiciliu.

Practic, cei doi îi contactează pe ci izolați care scot la ușă sacul cu gunoiul menajer. Primesc, în schimb, de la angajații firmei de salubritate, alți saci. Și sună la nevoie. Primăria a pus la dispoziția tuturor acestor oameni nevoiți să stea în case unnumăr de telefon: 021.9441 – numărul unic de urgență la nivelul Sectorului 4, disponibil 24 de ore din 24.

Următorul pas a fost ajutorul cu alimente și medicamente, la nevoi, pntru cei izolați.

De la Primăria Sectorului 4 aflăm că două sute de persoane cu domiciliul în Sectorul 4 trebuie să stea în autoizolare timp de 14 zile, potrivit Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București. Dintre acestea, 12 nu au fost găsite acasă și s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicia combaterii bolilor.

Alți 8 bucureșteni se află în autoizolare la adrese din alte sectoare, iar alți 6 sunt spitalizați. Totodată, 5 persoane se află în centrele de carantină din Capitală, iar 3 au ieșit din autoizolare.

Cu ocazia acestor verificări, polițiștii locali vor distribui persoanelor aflate în autoizolare/carantină, saci menajeri speciali pentru colectarea deșeurilor posibil contaminate.

Ulterior, aceste deșeuri vor fi preluate de către echipele de salubritate de la ADP, dotate corespunzător, în pubele și mașini speciale pentru transportul substanțelor periculoase.

Odată colectate, deșeurile sunt transportate, la o temperatură de -4 grade Celsius , la centrele de incinerare autorizate de la Craiova și Ploiești, pentru a fi distruse în mediu controlat.

Despre echipele mobile, special echipate pentru cei aflați în carantină sau izolare, aveam să aflăm de la oficialii primăriei…

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: