Exclusiv. Miracolul de la Timișoara. Spitalul cu trei săptămâni avans în lupta cu COVID-19

Exclusiv. Miracolul de la Timișoara. Spitalul cu trei săptămâni avans în lupta cu COVID-19

Prin urmare, de la mijlocul lunii decembrie, în fiecare lună, din bugetul general al spitalului (banii din contractul cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, respectiv de la Ministerul Sănătății), am alocat resurse pentru aceste stocuri, pe lângă cumpărarea celor necesare pentru activitatea zilnică.

În acest moment (duminică, 22 martie 2020) avem următoarele: 28.308 măști simple, 1.192 măști FFP2 (cu mai multe filtre), 378 de măști FFP3 (cu protecție sporită la viruși), 620 de ochelari de protecție, peste 100 de scuturi de protecție facială (vizete), 311.000 de perechi de mănuși de examinare, 17.000 de botoșei, peste 13.000 de halate sterile impermeabile de unică folosință, 550 de  combinezoane, 45.000 de bonete.

Din stocurile făcute până acum am oferit deja și altor instituții sau spitale precum Spitalul de Urgență pentru Copii din Timișoara sau Spitalul Județean Reșița.

Exclusiv EvZ

Ne puteți urmări și pe Google News

E satisfăcător stocul?

Raul Pătrașcu: Pentru mine, nu. Dar săptămâna aceasta așteptăm să vină echipamentele de protecție promise de Guvern. Mai mult, tot în perioada următoare așteptăm un import semnificativ de echipamente comandate din China, direct de la producători.

Acest lucru a fost posibil deoarece ne-am organizat toate spitalele din Timișoara și am putut face comandă pentru un container plin (un milion de măști etc.). Joi a fost făcută cererea, iar estimarea noastră e că acest container va ajunge în decurs de câteva zile, o săptămână, pe aeroportul Timișoara. El depinde doar de comanda noastră fermă, pe care o vom face în următoarele zile în funcție de ceea ce se va primi de la Guvern.

În țară se vorbește despre majorarea prețurilor la exact aceste materiale, din cauză că sunt la așa mare căutare.

Raul Pătrașcu: Pentru acest import am obținut prețuri de circa cinci ori mai mici decât ce se găsește în România.  De exemplu, pentru o  mască simplă vom plăti 1,4 lei, față de 5,5 lei cât e pe piață în țară, adusă tot prin import. De asemenea, ne vin zilnic transporturi de la Unifarm, care ne suplimentează aceste stocuri, nouă și celorlalte spitale din țară.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro