Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. Un consilier al lui Geoană a lansat un nou partid politic
EXCLUSIV. Un consilier al lui Geoană a lansat un nou partid politic

EXCLUSIV. Un consilier al lui Geoană a lansat un nou partid politic

Marius Lazăr, fost membru PSD și consilier al lui Mircea Geoană a lansat, azi, un nou partid politic. Formaţiunea este intitulată PRODEMO şi are siglă braţara dacică stilizată.

UPDATE. Preşedintele Prodemo, Marius Lazăr, a anunţat că partidul său va intra în cursa alegerilor locale din zece iunie, dar şi în cea pentru parlamentare. Partidul este apropiat de Mişcarea România Noastră, înfiinţată de Mircea Geoană, toţi candidaţii Prodemo urmând să treacă ,,prin filtrul de onestitate,, şi să se supună valorilor promovate de codul etic al Mişcării România Noastră, a anunţat Lazăr.
Întrebat dacă Mircea Geoană urmează să se înscrie în acest partid, Lazăr a evitat să răspundă. ,,Mircea Geoană este un politician Prodemo, respectă toate valorile noastre", a subliniat preşedintele Prodemo.
Principalul obiectiv: intrarea în Parlament
Prodemo vrea să înscrie liste proprii de candidaţi pentru alegerile locale, inclusiv pentru toate sectoarele Capitalei şi foarte probabil şi pentru Primăria Municipiului Bucureşti. ,, Vom susţine şi anumiţi candidaţi independenţi,, a mai spus Lazăr, evitând să spună dacă îl va susţine pe Nicuşor Dan.

El a exclus orice alianţe electorale ale noului partid şi a arătat că obiectivul acestuia este să treacă singur, pe propriile picioare, pragul electoral la alegerile parlamentare din toamnă.
,,Partidul are o doctrină de centru-stânga, cu o puternică dimensiune ecologistă, bazată şi pe pilonii responsabilităţii sociale şi respectului faţă de valorile naţionale româneşti", a mai spus Lazăr, care doreşte ca finanţarea formaţiunii să fie asigurată din "cât mai multe donaţii mici, transparente,,.
Potrivit lui Lazăr, formaţiunea înfiinţată în aprilie 2010 are sediul central la Casa Presei Libere, a organizat deja 32 de filiale judeţene şi deţine circa 32.000 de membri activi.

Noul partid politic îl va avea ca președinte pe Marius Lazăr, fost secretar de stat în guvernul PDL-PSD. Orientarea formațiunii va fi de centru stânga progresistă.
Fondatorii PRODEMO vor avea, azi, la ora 11.30, la Palatul Parlamentului, o conferință de presă, unde vor prezenta detaliile legate de înființarea noii formațiuni politice.
Marius Lazăr a fost președintele organizației PSD Arad și a fost exclus din partid de Victor Ponta.