Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Scandalul momentului în magistratură. O judecătoare celebră reacționează
Exclusiv. Scandalul momentului în magistratură. O judecătoare celebră reacționează

Exclusiv. Scandalul momentului în magistratură. O judecătoare celebră reacționează

O judecătoare celebră a răspuns, în exclusivitate pentru evz.ro, acuzațiilor grave care i se aduc.

În urma acuzațiilor grave care i se aduc, judecătoarea Camelia Bogdan a răspuns solicitării evz.ro de a explica dispariția din declarația de avere a unor sume mari de bani.

Printre care și un depozit de 200.000 de euro despre care Grupul de Investigații Politice (GIP), sub semnătura lui Mugur Ciuvică, semnala că a dispărut din declarațiile de avere ale Cameliei Bogdan.

Concret, GIP a relatat că la 2 luni după ce ANAF a anunțat că o va supune pe judecătoarea Bogdan analizei de risc, 200.000 Euro au dispărut din declarația de avere a acesteia.

Pe scurt, așa cum precizează GIP, pe data de 30 mai 2020, judecătoarea suspendată Camelia Bogdan a depus o nouă declarație de avere.

Față de anul trecut, din averea Cameliei Bogdan au dispărut sume uriașe de bani, inclusiv depozitul de 200.000 Euro care apare în declarațiile de avere ale acesteia din 2018 și 2019.


Averea fostei judecătoare Camelia Bogdan este cercetată de SIIJ

Judecătorul suspendat Camelia Bogdan a primit 25.000 de dolari de la o fundație


Mugur Ciuvică susține că banii au dispărut fără justificare. Fiind suspendată din funcție, Camelia Bogdan nu a primit salariu anul trecut. A beneficiat însă de sume consistente din alte surse, de exemplu o bursă de 25.000 dolari din partea Fundației Rațiu condusă de dezvoltatorul imobiliar Nicolae Rațiu.

GIP transmite că, pe data de 5 august 2020, Parchetul General le-a comunicat că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIJJ) anchetează averea Cameliei Bogdan.

La solicitarea evz.ro, Camelia Bogdan a declarat că a trimis toate documentele justificative către ANAF și ANI și acuză Fiscul de tergiversarea lămuririi acestor aspecte.

În plus, Camelia Bogdan susține că este supusă unui linșaj mediatic și că a cerut informații „privind stadiul executării ordinului de recuperare a produsului infracțiunii de la firmele și fundațiile ale căror beneficiar real este domnul Dan Voiculescu”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE