Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv! Scandal cu jandarmi la Clinica de Contagioase din Cluj! Romii au făcut dezastru
Exclusiv! Scandal cu jandarmi la Clinica de Contagioase din Cluj! Romii au făcut dezastru

Exclusiv! Scandal cu jandarmi la Clinica de Contagioase din Cluj! Romii au făcut dezastru

Pe holurile unei secții medicale din cadrul Clinicii de Boli Infecțioase din Cluj, romii au pornit o adevărată răscoală, medicii chemând în ajutor trupele de intervenție de la Jandarmeria Cluj.

Potrivit unor surse medicale de la Clinica de Boli Contagioase din Cluj Napoca, în cursul zilei de luni, două plutoane de intervenție de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj au fost trimise la Clinica de Boli Contagioase Cluj, unde 60 de romi, infectați cu noul coronavirus au produs un dezastru.

„Domnule, au rupt gratiile. Au stricat mobilierul. Au ieșit pe holurile secției unde sunt internați și nu au mai vrut să intre. Un haos de nedescris. Au venit jandarmii echipați ca de război. Aveau și echipamente medicale dar și echipamentele lor de luptă. Au instaurat liniște dar nu se mai poate cu ei”, a spus pentru EvZ, un medic clujean.

Sursele EvZ de la Brigada de Jandarmi din Cluj au confirmat evenimentul, unde au fost trimiși 20 de militari. Intervenția a fost făcută la solicitarea prefectului de Cluj, Mircea Abrudean.

„S-a intervenit la Spitalul de Boli Contagioase Cluj, unde un grup format din 60 de persoane internate, cu Covid19, de etnie rroma, care se află internați pentru tratament medical, provoacă dezordine și nu respecta regulile de ordine interioară”, spune o sursă din Jandarmeria CLuj.

La Clinica de Boli Infecțioase din Cluj, în ultimele zile au fost internate în regim de urgență 63 de persoane, de etnie romă, din Dej, care s-au infectat în urma prezenței la o slujbă religioasă, ilegală.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean a declarat pentru EvZ că jandarmii au fost nevoiți să intervină după ce, romii au început să facă scandal, fiind nemulțumiți de faptul că sunt cazați câte două persoane în cameră, și nu șase.

„Ei au vrut să stea toată familia în același salon. Câte șase sau opt persoane, ori asta este interzis de normele medicale aplicate în cazul infecției de coronavirus. Liniștea a fost restabilită iar persoanele care au produs dezordinea vor di trase la răspundere penală”, a spus prefectul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: