S-a reunit cuplul-bombă dintre pedofilul Treptow şi sexy-ieşeanca Tatiana? EXCLUSIV: Scrisorile fierbinţi ale istoricului american

S-a reunit cuplul-bombă dintre pedofilul Treptow şi sexy-ieşeanca Tatiana? EXCLUSIV: Scrisorile fierbinţi ale istoricului american

A fost primul mare scandal sexual din România. În 2001, Kurt Treptow, un apropiat al autorităţilor române, a fost demascat: făcea sex cu minori racolaţi de amanta sa, Tatiana Popovici. Amândoi au făcut puşcărie şi apoi s-au evaporat, dar între ei a existat o corespondenţă secretă.

Tatiana Popovici, condamnată pentru pedofilie alături de Kurt Treptow, a dispărut fără urmă. Eliberată în 2007, Tatiana a plecat, la scurt timp, în Spania. Ultimul telefon pe care l-a dat rudelor sale, mamei şi fraţilor, a fost în urmă cu mai bine de un an. „Când a sunat, a cerut să-i trimitem diploma de liceu că are nevoie de ea să facă nişte cursuri de ospătari acolo în Spania. De atunci nu a mai sunat”, spune Elena Popovici, mama. Acum, rudele Tatianei Popovici (32 ani) sunt disperate pentru că nu ştiu ce s-a întâmplat cu femeia plecată în Spania. Elena Popovici, mama Tatianei, a scos la lumină, pentru prima dată, două scrisori pe care fata sa le-a primit, după eliberare, de la Kurt Treptow. Nici Tatianei nu i le-a arătat, de teamă ca fata să nu-l urmeze în Statele Unite.

Cu iubitul din puşcărie

Mama şi unul din fraţii Tatianei locuiesc împreună într-un apartament din Iaşi, aceeaşi casă unde a copilărit şi Tatiana. Dspre ce s-a întâmplat cu Tatiana vorbesc cu rezerve, fără să rostească cuvântul puşcărie sau pedofilie. Ei numesc totul „poveste”. „Toată lumea s-a îndepărtat de noi de când cu povestea cu Tatiana. Suntem doar noi fraţii, mama şi atât”, afirmă Lucian, fratele Tatianei.  Femeia a plecat în Spania la nici două săptămâni după ce a fost eliberată din închisoare în toamna lui 2007. Rudele ei povestesc că a plecat împreună cu David Ganea, iubitul pe care şi-l făcuse cât a stat închisă în penitenciarul de la Codlea. „Au venit amândoi în casă aici la mine şi au spus că ei pleacă din ţară, că aici nu au nici un viitor”, povesteşte mama ei. Dacă peste hotare au avut parte de o soartă mai bună, asta nu se prea poate spune. „Nu a trimis niciodată nimic. Nici un ban sau pachet. Doar ne-a telefonat, din când în când. Noi am muncit ca să achităm datoriile făcute cu ea”, spune resemnat unul din fraţii ei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dorul mamei, de nestins: „Nu contează ce a făcut”

Tatiana Popovici a mai sunat acasă de câteva ori după ce a ajuns în Spania şi apoi a dat semne de viaţă din ce în ce mai rar. De la ultima convorbire telefonică mama ei a început să-şi scrie durerile pe un carneţel. Aproape în fiecare zi femeia îşi aşterne gândurile pe o filă ca si cum ar vorbi cu fata ei. „Acum zic tot timpul că nu am avut fată şi numai băieţi, că tu m-ai uitat”, a scris în jurnal Elena Popovici pe 5 ianuarie 2012. Fiecare foaie din carneţel arată dorul celei care i-a dat viaţă, fără a lua în considerare greutăţile care i le-a pricinuit. „Nu contează ce a făcut. Este copilul meu şi tare aş vrea să ştiu că este bine. O visez numai cum era mica şi între morţi. Tare mă tem că e moartă pe undeva”, spune Elena, plângând. 

Iubitul, închis şi în Spania

Urmele care duc la Tatiana Popovici s-au pierdut tot mai mult dupa ce David, iubitul braşovean cu care plecase, a fost arestat din nou în Spania. Rudele Tatianei Popovici spun că bărbatul ar fi fost prins când fura dintr-un supermarket, după un an şi ceva de când ajunsese în Spania. “El ne-a mai sunat din puşcărie. Ne-a spus că e în puşcarie şi întreabă şi el despre Tatiana. Noi i-am spus că anunţăm poliţia dacă nu ne dă veşti despre ea. Dar nici el nu ştie”, explică Lucian, fratele mai mare al Tatianei. Rudele fetei susţin că David ar fi sunat ultima dată la Iaşi în urmă cu două luni. De atunci ei nu mai ştiu nimic nici despre el.

Mesaje de la Kurt, ţinute secret Imediat după ce a ieşit din închisoare şi Tatiana Popovici, fostul ei iubit Kurt Treptow, a încercat să se împace cu ea. Acesta i-a trimis o scrisoare şi o felicitare prin care îi spunea că vrea să o ajute. Mama şi fraţii Tatianei i-au ascuns corespondenţa pentru că au vrut să o ţină departe de Treptow.

„Iubire, sper că primeşti asta. N-am avut cum să te contactez până acum. Cred că îţi marge greu şi aş vrea să te ajut. Să gaseşti cum să îmi scrii un email. Te voi ajuta să vii la mine dacă vrei şi vom vorbi de toate problemele. Te sărut”, i-a scris Treptow, pe 24 octombrie 2007.

„Te iubesc în continuare”

O altă încercare a profesorului pedofil de a se reîmpăca cu Tatiana a fost în preajma zilei ei de naştere. Kurt i-a trimis Tatianei o felicitare în care i-a scris:

„Iubire, sper că ai avut o zi specială de ziua ta şi un Crăciun fericit. Îmi pare rău că nu eşti cu mine. Vreau să te sun dar am nevoie de număr şi să îmi spui când e bine. Să îmi trimiţi un email cât mai repede. Vreau să te ajut pe tine şi pe mama ta şi să vii aici dacă vrei să mai fii cu mine. Avem mult de discutat şi mai bine te sun. Te rog să trimiţi email repede şi vorbim. Dacă ai nevoie şi de bani să îmi spui şi îţi trimit să poţi face acte şi bilete. Te iubesc în continuare. Te sărut dulce!”, i-a sris Kurt Treptow pe o felicitare pe care mama Tatianei a primit-o la începutul anului 2008.

Mama Tatianei susţine ca niciunul dintre aceste mesaje nu au fost văzute de fiica ei. „Mă gândesc la ce este mai rău. Nu mai ştim nimic despre ea de mai bine de un an. Mi-e tare dor de ea”, ELENA POPOVICImama Tatianei „Poate că eu am fost mai sever cu ea şi am mai certat-o, dar oricum vrem să ştim că este bine. Aşa cum ne-am chinuit de zece ani încoace de când s-a întâmplat şi am trecut peste toate, aşa vom trece şi de acum încolo”, LUCIANfratele Tatianei

„Te rog să trimiţi email repede şi vorbim. Dacă ai nevoie şi de bani să îmi spui şi îţi trimit să poţi face acte şi bilete. Te iubesc în continuare. Te sărut dulce!”,  KURT TREPTOWscrisoare trimisă Tatianei după ieşirea acestuia din închisoare   PERVERSIUNI

Cazul lor a făcut înconjurul lumii Istoricul american Kurt Treptow şi complicea lui, Tatiana Popovici, au fost condamnaţi în decembrie 2002 la câte şapte ani de închisoare pentru act sexual cu minor, perversiune sexuală cu minori şi corupţie sexuală. Atunci instanţa de minori a Judecătoriei Iaşi a mai decis ca cei doi să plătească în solidar despăgubiri de 25.000 de dolari uneia dintre cele două victime şi de 10.000 de dolari în cazul celeilalte. Eliberaţi mai devreme Fost director al Centrului de Studii Transilvane din Cluj şi al Centrului pentru Studii Româneşti din Iaşi, istoricul Kurt Treptow a fost eliberat din Penitenciarul Iaşi cu 491 de zile mai devreme. Eliberarea condiţionată a fost posibilă deoarece acesta a scris şi a publicat cât a fost în detenţie cartea “Viaţa şi timpurile lui Vlad Dracul. Reverberaţii asupra familiei”. Tatiana Popovici, concubina şi complicea lui Treptow în faptele săvârşite, a fost şi ea eliberată condiţionat după ce a  ispăşit două treimi din pedeapsă. O parte din detenţie a făcut-o la Penitenciarul Iaşi, iar pentru ultima perioadă a fost transferată la penitenciarul de la Codlea, judeţul Brasov. Aici Tatiana a început o relaţie cu un alt deţinut, David Ganea, din Râşnov.  

PROCES PENTRU HÂRTIE ŞI CREION

Treptow a dat România în judecată la CEDO dar a pierdut

Istoricul american Kurt William Treptow, imediat după ce a fost eliberat a dat în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Acesta a solicitat despăgubiri statului român pe motiv că în timpul detenţiei preventive nu i s-a permis să aibă hârtie şi creion, ceas şi o Biblie în engleză şi nici să vorbească la telefon. Pedofilul american a mai invocat că în România i s-a încălcat dreptul de apărare deoarece nu i s-a dat voie să ia notiţe în timpul procesului şi că nu a fost lăsat să vorbească când avea ultimul cuvânt. După mai bine de un an de proces magistraţii de la Strasbourg au decis că americanul nu are dreptate şi au închis procesul în defavoarea sa.