Evenimentul zilei începe din 30 septembrie un proiect extrem de util, credem noi, pentru cititorii noștri, dar și pentru publicul larg. Acela de a desțeleni și, totodată, de a aduce la zi stufoasa legislație a pensiilor, din momentul aprobării Legii 263 din 2010 privind sistemul public de pensii și până în momentul de față.
Ghidul are șapte volume și este destinat atât celor care vor să știe cu exactitate în ce condiții se vor pensiona în sistemul public și ce avantaje au sau nu în sistemul pensiilor private.

Ghidul explică într-un limbaj cât mai simplu în ce fel funcționează sistemul public de pensii din România, cum se calculează punctul de pensie, care sunt categoriile de pensii, cu exemple clare pentru fiecare categorie de pensie în parte.

O atenție deosebită a fost acordată pensionării cu grupele de muncă I și II pentru că multe dintre întrebările cititorilor Evenimentului zilei s-au referit la acest subiect poate și pentru că normele legislative s-au schimbat în acest an, afectând zeci de mii de pensionari sau oameni aflați în pragul ieșirii din activitate.

De altfel, ghidul a fost alcătuit în mare parte ținând cont de semnalele venite de la cititori acordând spații mai largi acelor informații cerute cu insistență de aceștia, ca de exemplu cele referitoare la impozitele și contribuțiile pe care trebuie să le plătească beneficiarii de indemnizații în baza unor legi speciale.

Atenție! Alături de volumul I primești, gratuit, cutia de colecție.