Cristian Gațu, fost mare jucător de handbal, campion mondial în 1970 și 1974, este unul dintre oamenii care a jucat un rol cheie în 1998, atunci când echipa de fotbal a clubului Steaua s-a separat de Clubul Sportiv Steaua. Gațu a fost comandantul clubului din Ghencea și a explicat într-un interviu acordat pentru „Evenimentul zilei”, în luna februarie, că Armata a cedat patrimoniul. „Am înființat o organizație non-profit, AS FC Steaua București. În ’98, MApN a cedat patrimoniul Stelei. Inclusiv folosirea stadionului, pe termen nelimitat”, spunea Gațu.

Între timp, cei de la CSA au înființat o echipă, care va evolua din sezonul viitor în liga a IV-a. Taberele, formate din suporteri și foste glorii, sunt împărțite între entitatea deținută de Gigi Becali și cea creată de reprezentanții MApN. Cristian Gațu este dezgustat de întreaga poveste și constată cu amărăciune că un simbol al sportului românesc a fost distrus. „Eu nu înțeleg ce nevoie avea Armata de o echipă. Păi are Armata bani să finanțeze o echipă? În 2016 se mai ocupă de așa ceva, după ani de zile de la dispariția cluburilor departamentale? Eu cred că trebuia să se ajungă la o înțelegere cu Gigi Becali. Eu nu sunt fanul lui Becali și nu stau să ascult ce zice el, dar mă uit pe teren și văd Steaua de azi, care este a lui. Problema este că s-a distrus un brand național”, a afirmat Gațu, general de brigadă cu o stea.

Fostul mare handbalist constată că întreaga poveste a Stelei se încadrează într-un peisaj dezolant. „Nu vedeți că totul este o tâmpenie în țara asta? Să vedeți unde o să ajungem cu sportul românesc. Nu e vorba numai de Steaua. Și la Craiova e la fel, la Rapid e cam aceeași situație. Echipe de tradiție pe care nu mai știi de unde să le apuci. Nu mai știu suporterii încotro să se îndrepte”, a mai spus Gațu.