Exclusiv. Noua lege care poate expune femeile abuzurilor! Ce pericole ascunde înlocuirea identității sexuale cu identitatea de gen. Video

Europarlamentarul Cristian Terheş a comentat, în podcastul HAI Live, cea mai recentă controversă în care este implicat. Socialiştii din Parlamentul European susțin că legile pe care le-au pregătit sunt, de fapt, menite să protejeze drepturile femeilor. Terheş demonstrează că nici vorbă de așa ceva şi aduce argumente greu de combătut, pornind de la controversata Convenție de la Istanbul, ratificată deja de România.

Cristian Terheș este unul dintre cei mai vocali europarlamentari din Parlamentul European, fiind cunoscut pentru luările sale de poziție incomode, pe teme pe care le consideră ca fiind periculoase pentru principiile care au stat la baza fondării Uniunii Europene.

De la Adam și Eva la ideologia de gen

O astfel de poziție i-a atras reclamația unor colege din Parlamentul European, care au propus o lege controversată. Potrivit noii inițiative de la Bruxelles, care conferă puteri sporite transgenderilor, bărbații pot fi considerați femei doar pe baza unei declarații. Pot să participe inclusiv la competiţii sportive rezervate până de curând urmaşelor Evei.

Politicianul român a luat poziție în cazul acestei situaţii absurde. Acesta a avut o intervenție tranșantă în plenul Parlamentului European, chestionând inițiatoarele legii cum pot propune o asemenea inițiativă care le permite bărbaților să se declare pur și simplu femei, din moment ce acestea nu pot identifica exact ce este o femeie. În replică, socialistele l-au reclamat pe român președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, pe motiv că susține un discurs al urii.

Transgenderii, încurajați să se declare femei?

Dan Andronic şi Robert Turcescu l-au invitat pe europarlamentarul fost membru PNȚCD să explice cauzele acestei interpelări. În primul rând se pleacă de la o premisă eronată, a subliniat Cristian Terheș, și anume că în momentul de față este suficient să te identifici ca femeie, nu să fii femeie. Ceea ce deschide o poartă largă asupra unor abuzuri la adresa femeii.

„Am spus că un bărbat care se pretinde femeie nu poate fi femeie. Juridic un bărbat nu poate fi considerat femeie. Am spus că dacă admitem că un bărbat care se pretinde și femeie este și femeie în accepțiunea legii, am văzut deja bărbați perverși care pretind că sunt femei pentru a-și ispăși pedepse în pușcării de femei, unde lasă o grămadă de gravide. Mai ales în SUA, dar văd că începe să se întâmple și în Europa: foarte mulți bărbați care se pretind femei sunt condamnați pentru agresiuni sexuale împotriva femeilor (...)", a comentat invitatul.

O confuzie majoră: a fi femeie vs. a te identifica femeie

În continuarea dialogului cu jurnaliștii EVZ, politicianul a explicat de ce confuzia care se face deliberat între identitatea sexuală și identitatea de gen poate duce la agresiuni contra femeilor, compromițând decenii de luptă ale feminismului.

„Sunt foarte atent la termeni. Ajungem, ca societate vestică, să nu mai putem defini ce înseamnă o femeie. Această convenție (de la Istanbul) arată că violența asupra femeilor e bazată pe gen. Genul ce înseamnă? Este un construct social. Deci la acest nivel suprastatal se separă identitatea sexuală a unei persoane de identitatea de gen. Pentru limba română nu îți dai seama de finețe și de diferența dintre cele două realități, dar e imensă. Tot ce avem în legi, în convențiile internaționale, în Constituție, vorbești de bărbat și femeie. Declarația universală a drepturilor omului din 1948, când vorbește de ființa umană, vorbește în termeni de bărbați și femei, nu vorbește de alți termeni între sau în afara acestor doi termeni", a explicat politicianul.

Ce prevede Convenția de la Istanbul, care a împărțit Europa în două

Chris Terheș a exemplificat prin prevederile Convenției de la Istanbul, care expune femeile unor riscuri majore din partea bărbaților ce se pot declara femei potrivit definiției femeii aprobate în acest document.

„Convenția de la Istanbul a fost ratificată de foarte multe țări ale Uniunii Europene, inclusiv România. Ăștia din Parlament (n.red. - al României) sunt convins că nu au citit. Mai există însă în Europa o serie de țări care au zis, stai un pic, ia să citim ce scrie acolo. Când au ajuns la termenul de gen, țările au zis că sunt de acord cu toate măsurile care îi pedepsesc pe cei care abuzează o femeie. Unele le-au și implementat în lege.

Problema este cu această definiție elastică a noțiunii de femeie. Dacă femeia nu mai este recunoscută ca o realitate de sine stătătoare, nu o mai poți defini ca realitate, nu mai poți nici să o protejezi. Să presupunem că soția ta, fiica ta, sora ta intră într-o toaletă publică, iar unul care se pretinde bărbat o violează, are agravantă (n.red. - circumstanță) din perspectiva acestei convenții. Dar dacă un altul biologic bărbat se pretinde femeie și o violează, pe baza acestei convenții nu mai este agravantă, că a fost de fapt un sex între o femeie și o femeie. Noi ca societate nu facem nimic? Să vină să-mi demonstreze partea cealaltă că afirmația mea este greșită", a conchis Cristian Terheș în studioul EVZ-Capital.

Emisiunea poate fi urmărită AICI

Adevărul despre intervenția sovieticilor în eliminarea lui Ceaușescu

Cartea redă obiectiv, pentru prima dată, dinamica evenimentelor Revoluției Române în întreaga lor profunzime.

Volumul este construit exclusiv pe documente desecretizate de Statele Unite și Rusia, dar mai ales pe declarații date de protagoniști, sub jurământ, în Dosarul Revoluției. Faptele fiind deja prescrise, martorii citați chiar spun adevărul în fața procurorilor, pentru a nu comite infracțiunea de sperjur. Și spun lucruri total neașteptate!

Volum recomandat de Evenimentul Istoric!

CUMPĂRĂ CARTEA – CLICK AICI