Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Noi victime ale fostului chestor. Șeful Secției 14 și alți 13 polițiști, băgați la izolare
Exclusiv. Noi victime ale fostului chestor. Șeful Secției 14 și alți 13 polițiști, băgați la izolare

Exclusiv. Noi victime ale fostului chestor. Șeful Secției 14 și alți 13 polițiști, băgați la izolare

Conducerea Poliției Capitalei a fost informată că un număr mare de polițiști de la Secția 14 din sectorul 4 a fost în contact direct cu un angajat al ADP, depistat pozitiv la coronavirus. Acesta fusese infectat prin contact indirect de către un membru al familiei. Lucrurile sunt mai complicate decât se pare.

Exclusiv evz.ro

Ca să se înțeleagă mai bine cum se ”propagă” coronavirusul o să-i numim pe cei doi bărbați infectați și spitalizați, angajați ai ADP sector 4 cu poreclele Nae 1 și Nae 2. Deja ceea ce se petrece cu oamenii ce au intrat în contact cu fostul chestor Nelu Lupu, internat acum la spitalul Victor Babeș, este îngrijorător.

În cazul de față, Lupu a intrat în contact direct cu Nae 2, în ziua de 2 martie. Acesta i-a transmis ulterior virusul și lui Nae 1, cu care e rudă.

În ziua de 6 martie, Nae 1 a fost la o partidă de fotbal cu polițiștii Secției 14. Evident, nu știa că era infectat, cum nu știa atunci că Nelu Lupu se internase în spital. Despre boala acestuia, tot ADP-ul, Primăria sectorului 4 și toată lumea am aflat în noaptea de 9 martie. A doua zi s-a făcut ancheta epidemiologică și toți cei care au fost în contact direct cu fostul polițist au fost testați. Ruda sa, Nae 2 a ieșit pozitiv, apoi el. Amândoi sunt în spital, împreună cu alți oameni apropiați.

Autoritățile, prin Grupul Strategic de Comunicare, nu a dat nicio informație despre aceste cazuri, iar conducerea Primăriei Capitalei a fost informată despre partida de fotbal, urmată de autoizolarea polițiștilor, în frunte cu șeful și adjunctul Secției 14, abia în data de 13 martie.

Ieri, a mai fost depistată o femeie contaminată tot pe filiera chestorului Nelu Lupu. Este vorba de o asistentă de la Spitalul de copii Marie Curie, care a ”primit” coronavirusul de la o rudă ce a stat în apropierea lui Lupu. Cu ce lanț uman a intrat și ea în contact, vom vedea în următoarele zile.