Asta ar însemna că liberalii știu că CCR va da o decizie în favoarea lor, însă Meleșcanu le dă planurile peste cap. „Și dacă CCR va da o decizie favorabilă lor, nu trebuie să uităm că PSD are majoritate la Senat, deci nu va fi foarte simplu”, a declarat, ieri, Teodor Meleșcanu pentru Evenimentul Zilei. Senatorul a infirmat informațiile potrivit cărora PNL ar fi încercat să negocieze cu el pentru a-și da demisia. Și liderul liberal Ludovic Orban a admis, ieri, că schimbarea președinților celor două Camere este, în momentul de față, imposibilă.

În 10 septembrie, Meleșcanu a fost ales președinte al Camerei superioare, însă procedura a fost imediat contestată la CCR la sesizarea unui grup de 33 de senatori din ALDE, PNL, PMP, UDMR și neafiliați. Din 16 octombrie CCR a amânat de mai multe ori verdictul.

În ceea ce privește Camera Deputaților, revocarea lui Marcel Ciolacu se poate face doar de către grupul parlamentar care l-a propus, adică PSD, sau dacă încalcă grav Constituția. Ludovic Orban spune că nu se poate face revocarea. Surse politice spun că nici nu se impune deoarece Marcel Ciolacu mai mult i-a ajutat decât i-a încurcat.