Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV Lider PSD: „Și PDL-iștii pot vota la alegerile preliminare ale USL”
EXCLUSIV Lider PSD: „Și PDL-iștii pot vota la alegerile preliminare ale USL”

EXCLUSIV Lider PSD: „Și PDL-iștii pot vota la alegerile preliminare ale USL”

Președintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat pentru evz.ro că la alegerile interne organizate de USL pentru desemnarea candidaților la locale și parlamentare participarea va fi deschisă și poate vota orice persoană cu drept de vot, inclusiv membri PDL.

PSD și PNL vor să-și desemneze candidații pentru localele și parlamentarele din toamna acestui an în urma unor alegeri interne la care pot veni și vota membri sau simpatizanți ai altor partide.
Întrebat dacă, de exemplu, pentru desemnarea candidatului liberal la primaria municipiului Suceava, pot veni șă-și spună părerea și membrii PSD, deputatul Cătălin Nechifor, șeful filialeie locale a social-democraților a răspuns: "Absolut! Poate veni oricine să voteze. Chiar și votanții PDL. Și chiar îi încurajăm să vină să voteze. Orice persoană cu drept de vot poate veni să voteze în alegerile preliminare de la USL". "Participarea este deschisă", a subliniat Cătălin Nechifor, președintele PSD Suceava. Acesta a spus că nu se teme de vicierea rezultatelor în cazul adversarii politici și-ar tremite trupele să voteze candidații PSD sau PNL. "Noi stimulăm democrația", a conchis Nechifor.
"Vom trece printr-un proces de validare publică, poate fi numit de genul alegerilor preliminare deschise, deci nu în interiorul partidelor, ci cu toţi cetăţenii, dar care va presupune validarea candidaţilor şi identificarea celorlalţi candidaţi", a anunța, ieri, liderul PSD, Victor Ponta.
Împărțirea candidaturilor la Suceava
Cătălin Nechifor și-a anunțat deja intenția de a candida la postul de președinte al Consiliului Județean Suceava. Conform înțelegerii dintre PSD și PNL, candidatul pentru șefia CJ revine PSD, în timp ce liberalii vor desemna candidatul pentru primăria municipiului Suceava.
Nechifor a declarat că la alegerile preliminare din Suceava, pentru posturile care revin social-democraților vor candida exclusiv membri PSD, în timp ce pentru posturile liberalilor vor candida doar membri PNL.
El a precizat că în aceste alegeri vor fi validaţi candidaţii proprii ai PSD, iar în funcţie de discuţiile cu partenerii din USL există posibilitatea ca la alegerile primare să participe şi candidaţii liberali.
"Dacă ei nu fac alegeri, le facem noi. Măcar acest gen de alegeri primare", a spus Nechifor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: