Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. „Iohannis a trădat pactul cu românii!” Cea mai gravă eroare comisă de președintele „secretoman”. Video
VIDEO

Exclusiv. „Iohannis a trădat pactul cu românii!” Cea mai gravă eroare comisă de președintele „secretoman”. Video

După bomba lansată de preşedintele PSD, potrivit căruia viitorul candidat la alegerile din 2024 va fi o personalitate neafiliată, intelectual de stânga, mai precis Ion Cristoiu, cotele la casele de pariuri au explodat. Cunoscutul jurnalist a fost votat în direct de telespectatorii podcastului EVZ Play ca viitor președinte al României. Context în care a analizat, alături de Robert Turcescu, de ce alegerile prezidențiale din 2024 se anunță foarte triste într-o țară altfel plină de umor.

Românii nu prea au motive să fie entuziasmați de alegerile prezidențiale din 2024, mai ales că sunt foarte greu de identificat candidați cu adevărat relevanți. Robert Turcescu și invitatul său în podcastul EVZ Play, jurnalistul și analistul politic Ion Cristoiu, au încercat să identifice cauzele crizei de candidați. Nu e întâmplător că această criză vine pe fondul dispariției oamenilor politici de elită, a noilor talente în partide, dar și al nivelului precar de educație a politicienilor noștri, mulți dintre ei semidocți sau aproape analfabeți, a punctat jurnalistul EVZ Robert Turcescu.

Cristoiu: Iohannis a eliminat principala datorie a unui președinte, a sta de vorbă cu poporul

„E o ocazie să discutăm, după 32 de ani de democrație postdecembristă, ce vrem de fapt de la președintele României. (…) Avem o mare problemă la Iohannis, secretomania. Iohannis a eliminat din datoriile unui președinte, chiar principala datorie, aceea de a sta de vorbă cu poporul său. El nu e familia lui, e țara. Nu e Sibiu, nu e drumul pe care îl face cu SPP-iștii. Dacă el nu dă seamă poporului…”, a argumentat Ion Cristoiu.

Fondatorul EVZ a mai atras atenția asupra unui aspect legat de mandatele lui Klaus Iohannis, acela că a monopolizat politica internă și pe cea externă a României. „Iohannis ne lasă cu toate angajamentele lui secrete. A transformat România într-o cazarmă militară (…) Să nu uităm că tragedia României din 1940 a fost provocată de confiscarea politicii externe românești de un domn numit Carol al II-lea”, a completat invitatul.

„E ca și cum, ca să scapi de una, îi spui că te însori cu Angela Merkel”

Într-o intervenție în direct tot în podcastul EVZ Play, fondatorul EVZ a comentat ce reprezintă manevra lui Marcel Ciolacu, bomba anunțată luni seara la RTV. Reputatul gazetar a subliniat că, în realitate, nu l-a consultat nimeni din PSD pe tema unei eventuale candidaturi.

„A fost o mișcare abilă, foarte interesantă. E ca și cum, când ești tânăr și vrei să scapi de una, să nu te însori cu ea, o să spui că te însori cu Merkel. Ca să scape de domnu Geoană, dl. Ciolacu a zis că partidul se va însura cu mine. El știe, nu am discutat niciodată. A folosit o comparație care nu risca să-i facă probleme”, a declarat Cristoiu în studioul EVZ-Capital.

Cunoscutul jurnalist și analist politic a mai menționat că după toate aparențele, mișcarea PSD arată că partidele încep să se orienteze pentru candidați care să nu fie oameni politici.

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: