Evenimentul Zilei > Actualitate > SONDAJ CSOP. Intenția de vot pentru partide. Ce scoruri au USL, PDL și Partidul Poporului lui Dan Diaconescu
SONDAJ CSOP. Intenția de vot pentru partide. Ce scoruri au USL, PDL și Partidul Poporului lui Dan Diaconescu

SONDAJ CSOP. Intenția de vot pentru partide. Ce scoruri au USL, PDL și Partidul Poporului lui Dan Diaconescu

USL, cotat cu 47%, conduce în topul intențiilor de vot pentru formațiunile politice, arată un sondaj CSOP. PDL a depășit partidul lui Dan Diaconescu, iar UNPR și-a dublat procentele.

Cercetarea sociologică realizată în perioada 16-17 februarie 2012 arată că în cursul lunilor ianuarie și februarie alianța partidelor de opoziție, USL,  s-a menținut la nivelul de 47-48% în privința intențiilor de vot.
Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, PDL ar obține un scor de 20%, arată același sondaj CSOP. Față de perioada 24-25 ianuarie 2012, scorul PDL este mai mare cu 4% arată sondajul CSOP.
Partidul Poporului, condus de Dan Diaconescu, are o intenție de vot de 18%, cu două procente mai puțin față de sfârșitul lunii ianuarie.
UNPR, în creștere
UDMR este constant la 5%, în timp ce PRM este cotat cu 4%.
Pentru UNPR, partidul condus de Gabriel Oprea, ministrul Apărării, sondajul CSOP înregistrează o creștere a intențiilor de vot. De la 1% în perioada 24-25 ianuari, UNPR a ajuns la 2% în acest moment, arată CSOP.
Conform cercetării, 5% dintre români și-au declarat intenția de vot pentru alte partide.
Cercetarea a fost realizată în perioada 16-17 februarie 2012, pe un eșantion de 725 de persoane și are o marjă de eroare de +/-3,6%. Interviurile au fost efectuate telefonic.