Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV! Iliescu va spune „NU” excluderii lui Geoană şi va propune CEX-ului PSD suspendarea acestuia pe un an
EXCLUSIV! Iliescu va spune „NU” excluderii lui Geoană şi va propune CEX-ului PSD suspendarea acestuia pe un an

EXCLUSIV! Iliescu va spune „NU” excluderii lui Geoană şi va propune CEX-ului PSD suspendarea acestuia pe un an

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, va încerca să forţeze, astăzi, la Comitetul Naţional Executiv al PSD un vot de neexcludere a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană din partid, au declarat, pentru EVZ, surse social-democrate. Conform acestora, seniorul pesedist va propune cel mult sancţionarea acestuia cu o suspendare pe un an, în conformitate cu prevederile statutare.

Iliescu este decis să ceară colegilor de partid din CEx să nu aprobe recomandarea comisiei de Integritate Morală şi de Arbitraj de excludere a lui Mircea Geoană din partid.
Potrivit surselor citate, el va invoca necesitatea strângerii rândurilor partidului înainte de anul electoral viitor şi va propune schimbarea recomandării cu ideea sancţionării şefului Senatului cu o nouă suspendare, de această dată pe un an.
Geoană a mai fost sancţionat în trecut de conducerea PSD cu suspendare de şase luni pentru afirmaţii considerate dăunătoare partidului.
Preşedintele de onoare al PSD pare a profita şi de cererea fostului său colaborator, Şerban Nicolae de organizare a unui Congres Extraordinar. Iliescu a declarat, pentru Gândul, că organizarea unui Congres extraordinar înaintea alegerilor locale şi parlamentare ar fi "chiar recomandabil" pentru a da o linie partidului care suferă la capitolul organizare şi din cauza certurilor interne.
Ion Iliescu a spus că oferta social-democraţilor trebuie reactualizată, iar forul care poate da un semnal ar fi Congresul.
"Uneori este chiar recomandabil ca înainte de confruntări electorale poate fi chiar util un Congres care să dea o linie partidului, dar lucrurile nu trebuie făcute pe picior. După Anul Nou ar trebui să reactualizăm puternic oferta PSD. Dacă ar fi un Congres ar trebui să fie după Anul nou, acum sunt multe probleme aglomerate la final de an", a precizat preşedintele de onoare al PSD.
În opinia fostului preşedinte, Congresul Extraordinar este suveran în probleme de alegeri pentru echipa de conducere a partidului.
"Au apărut disputele acestea interne care au creat confuzie, în partid este perioada aceasta cu stabilirea candidaţilor pentru alegerile locale. După ce vom trece de această fază, vom judeca dacă vom face un Congres. Congresul poate fi un element mobilizator pentru partid. Să ne concentrăm toată forţa spre anul electoral şi o mobilizare a oamenilor în jurul unor obiective foarte precise ", a adăugat Iliescu.
Preşedintele de onoare a spus că partidul suferă la capitolul organizare şi că trebuie să înceteze certurile interne", a susţinut preşedintele de onoare.
Citiţi şi:

  • Geoană, în ajunul excluderii: O temă falsă. Miza ar trebui să fie viitorul PSD. Un Congres Extraordinar imperios necesar
  • Iz de Congres extraordinar la PSD? Un apropiat al lui Ion Iliescu denunţă excluderea lui Geoană şi debarcarea lui Vanghelie la Bucureşti
  • Ziua excluderii lui Geoană din PSD. Simplă formalitate sau convocare de Congres?