Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Geoană către Titus Corlăţean: „Du-te, bă, şi fă-ţi o poză cu scaunul de preşedinte al Senatului”
Mircea Geoană către Titus Corlăţean: „Du-te, bă, şi fă-ţi o poză cu scaunul de preşedinte al Senatului”

Mircea Geoană către Titus Corlăţean: „Du-te, bă, şi fă-ţi o poză cu scaunul de preşedinte al Senatului”

Mircea Geoană l-a ironizat pe Titus Corlăţean, senatorul desemnat de conducerea PSD să-l înlocuiască la preşedinţia Senatului.

"Du-te, bă, şi fă-ţi o poză cu scaunul de preşedinte al Senatului că cu atât o să te alegi. Te-am făcut secretar general al PSD….", i-ar fi spus Mircea Geoană pe un ton batjocoritor lui Titus Corlăţean, luni seară, la şedinţa de plen a Senatului.
Totul se întâmpla într-una din pauzele de consultări luate în timpul şedinţei în care grupul PSD a înaintat plenului Senatului cererea de revocare a lui Geoană. Preşedintele Senatului coborâse de la prezidiu şi intrase într-un dialog cu un grup de senatori PSD. Titus Corlăţean s-a apropiat şi el de grupul în care Geoană explica degajat că este incorectă decizia conducerii PSD.
Preşedintele Senatului i-a reproşat că, după ce l-a făcut secretar general al PSD, s-a grăbit să-i ia locul la primul semn dat de rpeşedintele PSD Victor Ponta.
Titus Corlăţean nu a putut fi contactat pentru a comenta afirmaţia lui Geoană.
Biroul Permanent al PSD decisese în şedinţa de luni să ceară înlocuirea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului cu senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comsiei de politică externă. "E bine pentru USL", declara Corlăţean ieşind din şedinţa BPN cu nominalizarea partidului pentru postul de şef al Senatului.
O poveste din istoria PSD
Titus Corlăţean a fost ales secretar general al PSD la Congresul din decembrie 2006. El a câştigat postul în competiţia cu Miron Mitrea. Acesta a fost şi una din cauzele deteriorării relaţiei dintre Mitrea şi Geoană. Fostul secretar general al PSD l-a bănuit pe Geoană în spatele îndepărtării sale.
Relaţia dintre Corlăţean şi Geoană s-a răcit în timpul mandatului de secretar general. Corlăţean i-a reproşat că nu îl sprijină în faţa unor baroni locali precum Radu Mazăre şi Liviu Dragnea. Mai mult, Corlăţean i-a reproşat lui Geoană că l-a lăsat pe Liviu Dragnea să-l sape şi să-i ia scaunul de secretar general.
În final, el a demisionat deranjat că Geoană l-a preferat pe Dragnea pentru postul său. Ulterior, la Congresul din februarie 2010, Corlăţean l-a sprijinit pe Ponta împotriva lui Geoană. La fel şi Liviu Dragnea. La fel şi Radu Mazăre. La fel şi Miron Mitrea. Au fost toţi pe aceeaşi baricadă, împotriva lui Geoană, deşi de-a lungul vremii au avut destule de împărţit.

Cum se schimbă opiniile

În urmă cu mai bine de un an, în martie 2010, imediat după Congresul la care Ponta l-a învins pe Geoană, Titus Corlăţean critica dur încercarea PDL de a-l suspenda pe preşedintele Senatului.
"Este o atitudine care merge dupa chipul şi asemănarea liderului din deal, pe impunerea cu forţa şi cu încălcarea oricărei norme, a Regulamentului, a oricărui articol constituţional, a dorinţelor proprii. (…)Aceste ameninţări la adresa preşedintelui Senatului sunt ridicole, lipsite de fundament şi vor fi respinse de Senat. Poziţia grupului PSD-PC este de respectare a instituţiei preşedintelui Senatului şi a Regulamentului", critica Corlatean iniţiativa revocării lui Geoană, la vremea când aceasta era susţinută de PDL.
CITIŢI ŞI:

  • Va cădea un cap! Geoană şi Ponta, la mâna baronilor PSD
  • Primarii doljeni ai PSD: îl excludeţi pe Geoană, ne excludeţi şi pe noi. Judecată, duminică la comisie. PSD Botoşani: "Nu este corect ce se întâmplă"

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.