Evenimentul Zilei > Justitie > EXCLUSIV EVZ. „Șpăgarii de la Rutieră”, prinși de o polițistă sub acoperire. Agenți beți și mită de la vitezomanii care goneau cu 200 km/oră
EXCLUSIV EVZ. „Șpăgarii de la Rutieră”, prinși de o polițistă sub acoperire. Agenți beți și mită de la vitezomanii care goneau cu 200 km/oră

EXCLUSIV EVZ. „Șpăgarii de la Rutieră”, prinși de o polițistă sub acoperire. Agenți beți și mită de la vitezomanii care goneau cu 200 km/oră

„Evenimentul zilei” vă prezintă detalii inedite din ancheta procurorilor SUPC în cazul de corupție al agenților de poliție de la Biroul Rutier Brăila.

Un caz de corupție fără precedent în România: 18 agenți de poliție, din cei 21 angajați la Biroul Rutier Brăila, sunt cercetați de procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) din Parchetul General.

Practic, aproape toți angajații Biroului Rutier au fost puși sub acuzare, iar din cei patru necercetați, doi sunt ofițeri de poliție, iar doi agenți de poliție au fost în concediu de odihnă în perioada în care au fost monitorizați. Totul începe în octombrie 2014, atunci când procurorii se autosesizează pentru fapte de corupție la Brăila, iar dosarul ajunge la procuroarea Denisa Cristodor, cea care coordonează ancheta.

Ofițeri sub acoperire

Următorul pas: cinci ofițeri de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) au primit identități noi și au fost folosiți ca investigatori sub acoperire: șoferi sau agenți. Cea mai grea misiune a revenit unei polițiste de la DGA, care a primit numele de cod „Andreea Lungu” și a fost detașată la Biroul Rutier. Acesta a observat cum pretindeau bani „colegii” de Rutieră: „să faci cinste”, „să dai noroc”, cum era dată mita: în asigurare, în palmă –cu ocazia strângerii de mână, în portbagajul mașinii de poliție, sau cum erau denumite codificat sutele de lei: „bețe”, „bastoane” sau „bilete”. În timpul anchetei, „Andreea Lungu” a observat că agenții primeau mită pentru a închide ochii la contravenții rutiere, făceau intervenții pentru rudele șefilor sau mușamalizau accidente cu victime. Potrivit interceptărilor, unul dintre agenți, Ion Emanuel, consuma băuturi alcoolice și în timpul serviciului, conducând sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice, atât mașina personală, cât și cea de serviciu.

Nepotul baronului PSD

Procurori SUPC au reținut, ieri, 11 agenți și au cerut judecătorilor arestarea prevenivă. Unul dintre cei reținuți este agentul Marius Bunea, nepotul fostului președinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea -Stancu (PSD).

„Aoleu, bă… tot cu două sute pleacă”

Pe 1 aprilie 2015, agentul Marius Bunea și „Andreea Lungu” l-au oprit pe un șofer care conducea cu 200 km/oră în oraș. Bunea a fost cel care „s-a ocupat” de vitezoman și după discuții cu șoferul s-a întors în mașină cu o mită de 200 de lei.


FOTO: Pe 1 aprilie 2015, agentul Marius Bunea și „Andreea Lungu” l-au oprit pe un șofer care conducea cu 200 km/oră în oraș.Andreea: Cred că a avut două sute…Ăsta este, stai, stai, vai de capu’ meu, Marius.

Marius: Ia!

Andreea: Ce?

Marius: [neinteligibil]

Andreea: Unde să-i pun?

Marius: Acolo…[în imagine se aude o maşină plecând în viteză]

Andreea: Aoleu, bă… tot cu două sute pleacă.

Marius: [vorbește la telefon] Să nu-mi zici, să nu-mi zici…Bine, hai, bine, bine, pa, pa.

Andreea: Deci ăsta a dat două milioane, da?

Marius: Aoleu, ai o gură!!!

Andreea: Lasă-mă dracu’ cu beţele tale, cu beţele …scobitori, beţe, crezi că eu ştiu limbajul vostru? Iarbă, buruiană… Unde-i bag?

Marius: [neinteligibil]

Andreea: A avut două sute la oră, nemernicu’!

Marius: [râde]

Andreea: Brăila, cincizeci ALB?

Marius: Da, da-i băiat de treabă „problema ştii care este? Dau numai de tine, dau şi de alţii”.

Andreea: Î? Că ce?

Marius: Zic, cum p… mea se întâmplă că dai numai de mine? Dar el cică…„problema este că nu dau numai de tine, dau şi de alţii” [râde].

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: