Planul diabolic pus la cale de Steaua şi Dinamo!

Planul diabolic pus la cale de Steaua şi Dinamo!

EXCLUSIV EVZ. Forţele Capitalei fac totul pentru a opri ascensiunea provinciei. Ultima manevră a fost încurajarea celor de la Unirea Urziceni de a se retrage din campionat.

Actualul clasament al Ligii I la fotbal îi umple de ciudă pe oficialii formaţiilor Steaua şi Dinamo, grupări care trag nădejde că, măcar de această dată, vor prinde locurile de Liga Campionilor şi se vor umple de glorie, dar mai ales de bani.

Planurile le-au fost date peste cap de "tupeul" echipelor fără pretenţii, care au pus din nou monopol pe podium. După Unirea Urziceni în urmă cu două stagiuni, acum Oţelul Galaţi duce trena, conducând în clasament înaintea celor de la FC Timişoara şi FC Vaslui.

O ierarhie care nu le pică deloc bine granzilor din Bucureşti, incapabili de ripostă de patru sezoane încoace, când, de fiecare dată, titlul a poposit în provincie (ultimul campionat ajuns în Capitală a fost în stagiunea 2006-2007, când a triumfat Dinamo).

Ne puteți urmări și pe Google News

"Mitică, te ajutăm noi!"

Deranjaţi de forcingul celor de la Oţelul Galaţi şi incapabili să le ţină trena pe teren, Gigi Becali şi Cristi Borcea au început să-şi facă de cap la "butoane" şi să încerce să pună în aplicare orice manevră posibilă. Strategia n-a ţinut, dar modul diabolic şi lipsit de sportivitate în care Steaua şi Dinamo se gândesc să-şi recâştige poziţiile fruntaşe vorbeşte despre lipsa de scrupule care domină la aceste două formaţiifanion.

Surse EVZ au povestit cu lux de amănunte planul pe care Steaua şi Dinamo l-au avut pentru a reveni în top. Totul a început când, într-o bună zi, Dumitru Bucşaru, patronul echipei de fotbal Unirea Urziceni, a mers la FRF şi s-a plâns de arbitrajele potrivnice de care are parte echipa lui, ocazie cu care a ameninţat cu retragerea din campionat! Bucşaru nu dorea, de fapt, să admită că are buzunarele goale, după ce a investit în propriile afaceri banii primiţi de pe urma participării în grupele Ligii Campionilor (unde ialomiţenii au făcut opt puncte), părând că se află în căutarea unui pretext, pentru a ieşi din joc în plin sezon.

Intenţia lui Bucşaru de a-şi retrage echipa din campionat a ajuns la urechile celor de la Steaua şi de la Dinamo, care au intrat în scenă şi şi-au jucat rolul. Granzii s-au gândit că n-ar fi rău chiar să-i dea o mână de ajutor lui Bucşaru!

"Mitică, te ajutăm noi. Stai liniştit!", i-ar fi spus patronul Stelei amicului Bucşaru, pe care în trecut l-a împrumutat cu bani. Recent, Steaua şi Urziceni au făcut un schimb masiv de jucători: în Ghencea au ajuns fotbalişti de Liga Campionilor, iar la Urziceni au aterizat mulţi tineri de la Steaua II.

Oţelul şi CFR ar fi pierdut câte trei puncte

Aflând de intenţia lui Dumitru Bucşaru, Gigi Becali l-a sunat imediat pe "finul" Cristi Borcea şi i-a povestit în detaliu despre situaţia Unirii şi, mai ales, despre beneficiile pe care Steaua şi Dinamo le-ar putea avea de pe urma retragerii Unirii Urziceni înainte de etapa a 17-a.

În situaţia în care Bucşaru şi-ar fi luat "jucăriile" şi ar fi plecat înainte de această ultima rundă a turului, conform regulamentului în vigoare, toate rezultatele ialomiţenilor ar fi fost anulate! Învinse pe teren de Unirea, for maţiile Steaua, Dinamo, FC Vaslui şi Sportul ar fi fost marile beneficiare ale acestei manevre! Toate ar fi continuat competiţia cu puncte acumulate până acum.

În schimb, echipele care i-au învins pe ialomiţeni pe teren, printre care liderul Oţelul şi CFR Cluj, ar fi urmat să fie "penalizate" indirect cu câte trei puncte. Trupele care au remizat cu fosta campioană ar fi urmat să piardă câte un punct.

"Bucşaru o să vândă toţi jucătorii şi o să lase echipa, pentru că este deştept. Dacă face asta, îi strâng mâna!", GIGI BECALI, în decembrie 2009

PARCURS

Rezultatele Unirii cu echipele care se bat la titlu

  • UNIREA - Rapid 0-0
  • UNIREA - FC Vaslui 2-1
  • UNIREA - Steaua 1-0
  • Oţelul - UNIREA 4-1
  • UNIREA - Dinamo 1-0
  • CFR Cluj - UNIREA 3-0
  • UNIREA - FC Timişoara 1-1

DECLARAŢII

"Ce vrei, mă? Ce Unirea? Ce Bucşaru? Ce retragere? M-ai auzit tu pe mine discutând vreodată cu jurnaliştii? Mai ales duminica! Dute-n în p... mea!" GIGI BECALI, patron la Steaua

"N-am auzit niciodată despre aşa ceva. N-am discutat cu cineva despre retragerea noastră. Nu ştiu ce să zic, dar nu cred că este adevărat. N-am vorbit niciodată cu domnul Bucşaru despre aşa ceva." FELIX GRIGORE, preşedinte la Unirea Urziceni

"Spuneam la începutul sezonului că mai multe echipe vor intra în colaps financiar, din pricina crizei economice. 12 cluburi din Liga I sunt deja în colaps, iar alte cinci sunt pe marginea prăpastiei. Doar Mediaşul are bani, pentru că Gazul se vinde. Şi Vasluiul are dificultăţi cu finanţele." DUMITRU DRAGOMIR, preşedinte la LPF, pe 7 decembrie 2010. Vorbele lui "Corleone" oferă o posibilă explicaţie mutării pe care era pe cale s-o facă Unirea Urziceni, la presiunea granzilor din Capitală

LICITAŢIE

Becali a vrut să-l "recompenseze" pe Bucşaru cu 1,5 milioane de euro

Adi Dobre Octavian Cojocaru Gigi Becali a mai avut o iniţiativă menită să-l "convingă" pe Bucşaru să ia măsura radicală de a părăsi campionatul la un termen favorabil altora. Fostul oier s-a gândit să-i ofere un "sprijin financiar" pentru a-şi retrage echipa înainte de etapa a 17-a. Conform surselor EVZ, suma totală ar fi fost de 1,5 milioane de euro!

Porumboiu nici n-a vrut să audă de "investiţie"

Adrian Porumboiu, patronul de la FC Vaslui, a cărui echipă ar fi fost după "recalculare" mai aproape cu trei puncte de liderul Oţelul, n-a acceptat să intre în "combinaţie", refuzând din start să participe la "licitaţie". Cum Cristi Borcea, celălalt direct interesat de reducerea distanţei faţă de lider, nu a marşat la idee din cauza problemelor financiare, Gigi a rămas cu buza umflată.

Dumitru Bucşaru a refuzat în cele din urmă oferta "prietenilor" din Liga I. Patronul Unirii, aflat la rândul său într-un grav impas financiar, s-a temut să dea vrabia din mână pe cioara de pe gard. Omul de afaceri ialomiţean a girat creditele luate de la bănci în ultima perioadă cu banii pe care-i are de primit din drepturile de televizare, bani veniţi pe filiera LPF. O retragere în plin campionat nu i-ar mai fi permis lui Bucşaru să mai încaseze aceşti bani.

Gigi Becali a dat din colţ în colţ când a auzit că planul său dia bolic "a transpirat". Fostul oier n-a confirmat, dar nici n-a infirmat această ipoteză. "Ce vrei, mă? Ce Unirea? Ce Bucşaru? Ce retragere? M-ai auzit tu pe mine discutând vreodată cu jurnaliştii? Mai ales duminica? Du-te-n p... mea", ne-a declarat "cuviosul" Gigi, care a uitat brusc şi de credinţă, şi de post, şi de bun-simţ.

"Le dăm 7-0 lui Oţelul şi le arătăm cine e Steaua"

Patronul "roş-albaştrilor" este disperat să cucerească acest titlu, deoarece anul viitor va fi ultimul în care România va avea o echipă calificată direct în grupele Ligii Campionilor.

De când s-a terminat sezonul de toamnă, Gigi repetă obsedant că Oţelul va pierde titlul. "Titlul e foarte uşor de câştigat. Dacă te pretinzi că eşti echipă puternică, câştigi primele şapte meciuri. Ai cu Vasluiul, acasă, şi cu Craiova meciuri grele, restul cu echipe cu care n-ai voie să nu câştigi. În etapa a opta, ai cu Galaţiul, acasă. Îi dai 7-0 lui Oţelul şi te duci cu şapte puncte peste Galaţi, ca să-i arăţi cine e Steaua. Dacă nu eşti Steaua, eşti ţurca şi la revedere!", a răbufnit şi Gigi Becali.

1,7 milioane de euro s-a gândit Gigi Becali să "sacrifice" în 2008, pentru un titlu de campion. Şi acum, stelistul ar fi renunţat la o sumă frumuşică pentru trei puncte tăiate liderului

PRECEDENT

A încercat "să retragă" şi Gloria Buzău

Gigi Becali este un expert al manevrelor de culise, şi varianta "retragerii" unei competitoare nu-i este necunoscută. În toamna anului 2007, la câteva zile după celebrul Gloria Buzău - Steaua (scor 1-1, cu golul din întâmplare al lui Bunică), Costel Bucur, patronul de atunci al buzoienilor şi unul dintre aghiotanţii lui Gigi, a început să vorbească despre retragere, invocând "arbitrajele nefavorabile".

"Dacă vroiam să-i dau punctele lui Gigi, i le dădeam pe teren", s-a apărat, la momentul respectiv, Bucur. Manevra s-a soldat şi atunci cu un eşec.

ANORMALITATE. Golul marcat de Semedo (în alb) în poarta Stelei ar fi putut fi şters din istoria campionatului dacă manevra gândită de Gigi Becali ar fi fost pusă în practică FOTO: AGERPRES