Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV EVZ Marcel Răducanu: „Dumnezeu l-a făcut fotbalist pe Götze”
EXCLUSIV EVZ Marcel Răducanu: „Dumnezeu l-a făcut fotbalist pe Götze”

EXCLUSIV EVZ Marcel Răducanu: „Dumnezeu l-a făcut fotbalist pe Götze”

Românul care l-a pregătit pe eroul Germaniei de pe „Maracana” afirmă că Divinitatea l-a înzestrat cu talent

Echipa națională a Germaniei a cucerit, duminică, pentru a patra oară, Campionatul Mondial, grație reușitei din prelungiri a tânărului jucător Mario Götze (113).

Modest în declarații

„Evenimentul zilei” a stat de vorbă cu Marcel Răducanu, tehnicianul român, care a avut ocazia de lucra cu atacantul german în vârstă de 22 de ani. Götze a fost crescut la școala de fotbal a lui Răducanu, din Dortmund.

„Mario a venit la mine când avea 13 ani. Nu l-am făcut eu fotbalist pe Götze. Dumnezeu i-a dat talentul ăsta. De mic se vedea că are chemare pentru fotbal”, ne-a declarat fostul mare jucător al Stelei. Antrenorul român a vorbit și despre finala Cupei Mondiale din Brazilia. „A câștigat echipa care a avut cea mai multă putere, cea mai mare ambiție. Cu toate că sunt fan Messi și Argentina, nemții au obținut trofeul pe merit. Nimeni nu poate învinge Germania”, a spus Răducanu.

„Nu știu ce s-a întâmplat”

Intrat pe teren în minutul 88 al partidei, Mario Götze, autorul singurului gol al finalei de pe „Maracana”, a declarat că nu își amintește exact ce s-a întâmplat după înscrierea golului. „Eu doar am marcat golul și nu știu cu adevărat ce s-a întâmplat. Este un sentiment incredibil. Nu știu cum să-l descriu. Voi sărbători cu toată echipa și cu întreaga țară”, a afirmat Götze. În momentul în care l-a înlocuit pe Miroslav Klose, cel din urmă a afirmat ca i-ar fi șoptit la ureche „poți să o faci”.

Cotidianul „Bild”, ediție-gigant

Presa din Germania a reacționat după succesul înregistrat de echipa lui Joachim Low. Cotidianul „Bild” a afișat poza lui Götze pe o pagină întreagă dedicându- i titlul „Super Mario”, după ce l-a ridicat la rangul de erou național, sau „Voi sunteți cei mai mari” au scris ziariștii. Astăzi, cei de la ziarul citat au scos pe piață o ediție-eveniment, în 68 de pagini, toate dedicate succesului din Brazilia. De asemenea, naționala va fi primită cu mare fast la revenirea în țară și va fi așteptată de peste 300.000 de suporteri.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News