Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV EVZ. Întâlnire de taină CĂTĂLIN PREDOIU-DEAN THOMPSON la sediul Ambasadei SUA | FOTO
EXCLUSIV EVZ. Întâlnire de taină CĂTĂLIN PREDOIU-DEAN THOMPSON la sediul Ambasadei SUA | FOTO

EXCLUSIV EVZ. Întâlnire de taină CĂTĂLIN PREDOIU-DEAN THOMPSON la sediul Ambasadei SUA | FOTO

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte al PNL și fost ministrul al Justiției, s-a întâlnit în această dimineață cu Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA la București. Întâlnirea a avut loc la sediul ambasadei Statelor Unite la București și a durat aproximativ o oră. Întrevederea nu a avut un caracter public, iar conținutul discuțiilor dintre cei doi rămân, pentru moment, necunoscute.

Reprezentanța diplomatică a SUA este, însă, extrem de preocupată de modificările pe care parlamentarii din arcul guvernamental vor să le aducă Codului Penal și Codului de Procedură Penală, pentru a afecta lupta anticorupție. În urmă cu câteva zile, Dean Thompson a discutat pe această temă cu Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, și Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.  

În mandatul lui Cătălin Predoiu, Ministerul Justiției a elaborat și promovat atât noul Cod Penal, cât și noul Cod de Procedură Penală.