Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV EVZ. Incursiune în maternitatea fortăreaţă. „Fetiţele stareţei sunt sănătoase. Familia e înstărită, o va ajuta”
EXCLUSIV EVZ. Incursiune în maternitatea fortăreaţă. „Fetiţele stareţei sunt sănătoase. Familia e înstărită, o va ajuta”

EXCLUSIV EVZ. Incursiune în maternitatea fortăreaţă. „Fetiţele stareţei sunt sănătoase. Familia e înstărită, o va ajuta”

Deşi fetiţele stareţei au fost botezate de urgenţă, ieri, în spital, medicii spun că sunt perfect sănătoase, că s-au născut la termen şi au greutate normală. Preotul s-a rugat pentru ele, doar pentru că mama a vrut să fie împăcată sufleteşte, iar naşterea lor a fost considerată o minune având în vedere şi vârsta fostei stareţe. Maternitatea a primit-o, astăzi, în vizită pe cântăreaţa Nana Mouskuri, care a făcut o donaţie. Alta a fost miza presei.

Stareţa care a devenit mamă a fost înduplecată de rugăminţile doctorilor şi îşi va lua copiii acasă. Gemenele au fost botezate ieri în spital, dar starea lor de sănătate nu are legătură cu acest lucru. Şefa secţiei de neonatologie, de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, dr. Gheorghiţa Sardescu, a declarat în exclusivitate pentru EVZ că, în ciuda zvonurilor, fetiţele sunt perfect sănătoase şi că mama le-a recunoscut deja în scris.
"Nu ştiu de ce ziceţi că au fost botezate, a fost o rugăciune, un fel de botez, aşa cum se face şi la prematuri, şi la oricine doreşte. În acest caz, mama a solicitat acest lucru pentru împăcarea ei sufletească, mai ales că vine dintr-o comunitate monahală. Fetiţele nu sunt bolnave. S-au născut la termen, au greutate normală, nu stau la incubator, stau într-un salon normal de nou-născuţi", a declarat medicul.
Familia o va ajuta finaciar să-şi crească gemenele
Deşi iniţial le-a spus doctorilor că nu-şi doreşte copiii, măicuţa s-a răzgândit şi a semnat actele oficiale. A refuzat orice ajutor material, având deja o situaţie finaciară bună.
"Mama a semnat formularul de recunoaştere a copiilor, dar doreşte să le protejeaze de presă. A refuzat orice sprijin: haine, bani, alimente. Se trage dintr-o familie destul de bună, de înstărită şi nu are nevoie de favoruri. Este şocată de nivelul la care a ajuns mediatizarea cazului", a adăugat dr. Sardescu.
Măicuţa va ma sta câteva zile în spital, întrucât starea ei de sănătate nu este tocmai bună. "Mama avea probleme de sănătate când a venit la spital, o infecţie respiratorie. Şi gravidă fiind, s-a complicat", a declarat medicul.
Incursiunea oficială a presei în maternitate
Cunoscuta cântăreaţă Nana Mouskouri, ambasador al UNICEF, a vizitat sâmbătă dimineaţă maternitatea de la Spitalul Sfântul Pantelimon. A fost, de altfel, prima ocazie oficială pentru presă să pătrundă în maternitatea unde a născut maica-stareţă. Aceasta a fost, de fapt, miza. 
În stradă, în faţa spitalului, carele televiziunilor sunt parcate unele lângă altele. Nişte trecători îşi dau cu părerea. "Cred că o externează pe măicuţă". O vânzătoare de la chişocul de ziare e uimită: "Asta e, acum a făcut-o, a făcut-o, dar de ce trebuie să-i ia gâtul?".
"Una s-a deghizat în călugăriţă.Ca să intri, trebuie să ai burta mare"
Prezenţa pacientei celebre în maternitate le-a făcut munca grea celor de la serviciul de pază. La intrare se face prezenţa jurnaliştilor. Intră doar cei care se găsesc pe listă şi doar escortaţi de bodyguarzi până la sala special amenajată. Pe culoare, sunt paznici şi lângă automatul de cafea, şi la lift.
Unul dintre ei păzeşte presa."M-a anunţat şeful aseară că o să am o zi grea. Ce m-aş bucura să plece mai repede, că nu mai suport. Au încercat să intre toate televiziunile. S-au dat ba rude, ba voluntari. Una s-a îmbrăcat în călugăriţă. Au venit cu mâncare, cu haine la ea. Nu înţeleg că aici intri doar dacă ai burta mare şi sânii lăsaţi", râde zemflmitor paznicul. După care începe să glumească cu jurnaliştii.
"Cine e Nana? N-o cunosc. E vrăjeală asta, ştiu eu că altul e subiectul. Garantăm 100% că nu veţi intra. E sub cheie. Aşa au cerut popii. Nu ştiţi cum sunt popii?". 
Cameră ascunsă în buchet de flori

Sâmbătă dimineaţa, saloanele maternităţii sunt pustii şi secţia este învăluită într-o linişte mormântală. Nu intră şi nu iese nimeni. Dincolo de uşa de la intrarea în secţie, un bodyguard complet echipat face ture pe hol la intimidare. O asistentă păzeşte secţia. "Să stai la uşă. Să nu laşi pe nimeni să intre şi să iasă, ai înţeles?", îi ordonă în şoaptă colegei care preia ştafeta.
Un doctor animă atmosfera. "Unde a Nana Mouskouri? Cu cine mă combin şi eu să-mi dea o poză cu ea?", întreabă asistenta. "Dar de ce nu vă combinaţi direct cu ea?", glumeşte subalterna lui.
Între timp, se produce o breşă în apărarea maternităţii. O jurnalistă îi oferă unei paciente un buchet de flori cu o cameră ascunsă, cu care ar fi trebuit să filmeze copiii stareţei. Paznicul „se prinde” şi calcă buchetul în picioare.
Nana Mouskuori, în vizită la maternitatea fortăreaţă
La etajul II, cunoscuta cântăreaţă Nana Mousqouri vizitează saloanele pline de mămici cu copii în braţe. Prin Unicef, cântăreaţa a donat maternităţii o sumă de bani, pe care nu vrea să o facă publică. Femeile rămân uimite, nu fuseseră anunţate că vor avea un musafir celebru.  "Este primul dumneavoastră copil? Mai aveţi alţii? Îi alăptaţi", întreabă Nana o mămică.
Este a doua vizită a artistei la maternitate, unde se nasc anula 2.500 de copii. Ea a apreciat progresele făcute de la prima sa vizită din urmă cu trei ani. Nana Mouskouri a evidenţiat că spitalele trebuie susţinute pentru a putea acorda îngrijiri copiilor, "care reprezintă viitorul umanităţii". Ea a vorbit şi de suportul pe care trebuie să îl primească mamele, acestea fiind direct implicate în îngrijirea şi educarea copiilor.
CITIŢI ŞI:

  • Gemenele, botezate de urgenţă. Maica le vrea acasă
  • Maica-stareţă de la Tăriceni ar mai avea un copil abandonat. O enoriaşă: „I-a dat Dumnezeu după suflet. Era o femeie aspră”
  • Maica stareţă: "Tatăl fetiţelor nu e nici preot, nici călugăr"
  • Un nou scandal la Mănăstirea Tăriceni: o bătrână acuză că a fost agresată de măicuţe
  • Ruşinea de la Tăriceni. Maica Sebastiana nu era de piatră
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: