EXCLUSIV EVZ. Încă o plecare din echipa lui Iohannis: Mihai Răzvan Ungureanu, fost consilier personal al lui Iohannis, dat dispărut de la Cotroceni şi din PNL

EXCLUSIV EVZ. Încă o plecare din echipa lui Iohannis: Mihai Răzvan Ungureanu, fost consilier personal al lui Iohannis, dat dispărut de la Cotroceni şi din PNL

Ultima bârfă vehiculată la nunta lui Mihai Voicu cu Claudia Bengescu era legată de dispariţia fostului prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu din echipa lui Klaus Iohannis. Vă reamintrim că Mihai Rărzvan Ungureanu a fost numit consilier personal al lui Klaus Iohannis în decembrie 2014. O funcţie onorifică, neretribuită, confirmată însă oficial la acel moment de către purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Tatiana Niculescu Bran.

De altfel,  Mihai Răzvan Ungureanu, alături de Vasile Blaga, l-a însoţit pe Klaus Iohannis în prima sa vizită oficială în calitate de şef al statului în Republica Moldova. Prezenţa lui Mihai Răzvan Ungureanu alături de echjipa lui Klaus Iohannis a alimentat la acel moment speculaţiile privind o posibilă înlocuire ca prim-minstru din umbră al lui Cătălin Predoiu, dar şi o ipoteză mult mai plauzibită: numirea sa ca director al SIE (poziţie ocupată în mandatele lui Traian Băsescu, 2007-2012).

După cum ne-au relatat surse politice prezenta la importantul eveniment liberal, despre Mihai Răzvan Ungureanu s-a spus "E dat dispărut de la Cotroceni şi din PNL". Afirmaţia a fost făcută de un important membru al Administraţiei Prezidenţiale. De altfel, poziţia de director al SIE, nu pare a-i fi destinată lui MRU, preşedintele Klaus Iohannis părând mult mai interesat să păstreze un status quo în interiorul instituţiei, iar venirea lui Lazăr Comânescu a umplut golul existent în Administraţia Prezidenţială în privinţa politicii externe. Totodată, a fost auzit şi Vasile Blaga, la acelaşi eveniment, spunând că MRU nu a mai trecut pe la partid de luni bune.

Plecarea lui MRU din echipa prezidenţială nu a fost confirmată până în acest moment de nicio sursă oficială, însă în materie de comunicare publică, am început deja să ne obişnuim cu faptul că ştirile privind mişcările politice sau de persoanal ale Administraţiei Prezidenţiale sunt comunicate cu întârziere opiniei publice. Iar aici mă refer la promptitudine, fără să iau în calcul datele.

Ne puteți urmări și pe Google News