Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv EVZ. Dezvăluiri despre Legiunea DNA. Țintele grupării Portocală. Document incendiar
Exclusiv EVZ. Dezvăluiri despre Legiunea DNA. Țintele grupării Portocală. Document incendiar

Exclusiv EVZ. Dezvăluiri despre Legiunea DNA. Țintele grupării Portocală. Document incendiar

Evz.ro a anunțat, în premieră, detalii din dosarul în care a fost reținut, acum, Mircea Negulescu, celebrul fost procuror DNA Ploiești. Un document incendiar care stă la baza acuzațiilor la adresa lui, prezentat de evz.ro în exclusivitate

La un an și șase luni după ce evz.ro anunța, în exclusivitate, că unitatea „de elită” a DNA Ploieşti s-a transformat în grup infracţional organizat, procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus reținerea fostului procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”.

Alături de el a fost reținut și omul lui de încredere, folosit în anchetele abuzive pe care le făcea „Portocală” pentru a „stoarce” informații prin diferite forme.

Este vorba despre comisarul șef Mihai Iuliano Iordache, polițistul acuzat, la rândul lui, de mai multe infracțiuni.

Printre faptele de care este acuzat Negulescu, prezentate pe 14 ianuarie 2019 de evz.ro, se numără și cel anunțate, acum, de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în motivarea reșinerii lui Mircea Negulescu:

Cercetare abuzivă, represiune nedreaptă – 4 infracțiuni, instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participației improprii, influențarea declarațiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii, fals intelectual, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat.


Anchetă comună EvZ și Incisiv de Prahova. Procurori contra procurori: acuzații de fapte extrem de grave la DNA Ploiești

DOCUMENT EXPLOZIV al DNA. Manevra lui „Portocală” în „Dosarul Ghiță”


De asemenea, polițistul Mihai Iuliano Iordache este acuzat de:

Complicitate la cercetare abuzivă – 6 infracțiuni, complicitate la represiune nedreaptă – 4 infracțiuni, complicitate la instigare la represiune nedreaptă, complicitate la influențarea declarațiilor, complicitate la inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii, complicitate la inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii, fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu – 4 infracțiuni și constituirea unui grup infracțional organizat.

Evz.ro a dezvăluit, în premieră, care este grupul infracțional organizat la care fac referire anchetatorii…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: