Victor Ciorbea (60 de ani), actualul Avocat al Poporului, singura funcție care poate ataca ordonanțele Guvernului Ponta la Curtea Constituțională, este păsuit de BRD de la plata unor credite totale de 1,4 milioane de euro. Cu acești bani el și-a ridicat o vilă de lux în Capitală, pentru care a garantat și cu un contract încheiat cu Petromservice.

Ia un milion de euro

Compania petrolieră a fost controlată de Liviu Luca și Sorin Ovidiu Vîntu, condamnați definitiv la închisoare chiar pentru devalizarea acestei societăți. „În scopul garantării îndeplinirii obligațiilor de rambursare a creditului, debitorulconstituie în favoarea băncii o garanție reală mobiliară asupra sumelor de bani viitoare ce urmează a fi încasate de la Petromservice privind prestarea de servicii juridice”, scrie în garanția semnată cu BRD.

Totodată, ex-premierul a mai asigurat că va plăti ratele și din banii de la firma GMAB Consulting și din veniturile cabinetului de avocatură pe care îl deține cu soția sa, Lacrima.

De altfel și în declarația de avere a trecut că are de primit în jur de un milion de euro. În ciuda faptului că la bănci a declarat că are bani de primit de la Petromservice, în presă acesta susține că de un milion de euro ar proveni din comisiaonele de câștig din procese de natură imobiliară.

„Avem o înțelegere”

Contactat telefonic, Avocatul Poporului ne-a închis imediat când a auzit că dorim să-l întrebăm despre contractul cu Petromservice cu care a garantat la bancă.

„Avem o înțelegere cu banca pentru un an sau doi. Sigur că banca ne-ar putea executa, să ne ia casa, dar știe și banca că în perioada asta nu ar scoate prea mulți bani pe casă. Așa că avem o perioada de grație”, a declarat, acum o lună, Avocatul Poporului pentru publicația „România Liberă”. Veniturile lunare ale familiei Ciorbea sunt de 3.000 de euro.

L-a trădat pe Coposu pentru o casă lângă un bordel

Vila familiei Ciorbea din Sectorul 1 este cea mai impunătoare de pe strada Intrarea Valului. A obținut aprobarea de construcție din anul 2004 pentru subsol, parter, etaj și mansardă. Conform declarației de avere, locuința are o suprafață totală de 700 de metri pătrați.

Nu are grătar de mici

Când pleacă la muncă, Victor Ciorbea își lasă de pază, în curte casei, cei trei câini maidanezi care latră orice trecător. „Da, aceasta este casa lui Victor Ciorbea, dar nu este niciun domn, este un tovoraș acum”, ne spune hâtru unul dintre vecinii fostului premier. Nu are o curte impunătoare și nici grătar, semn că Avocatul Poporului nu le are cu micii. Livingul imens se vede din stradă, iar faptul că nu este întreținut atestă încă o dată problemele financiare din familie.

La două case de vila lui Ciorbea a funcționat un bordel până în 2011. Efim Podval (55 de ani) avea deschisă aici o casă de toleranță. În total, proxenetul avea patru bordele în București. La o razie a polițiștilor bucureșteni a fost descoperit și bordelul de pe strada unde locuiește fostul premier.