Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV. E oficial: PNL a sărutat „broasca” PSD! Un greu din PSD știe cît va dura „relația complicată” a viitoarei coaliții. VIDEO
VIDEO

EXCLUSIV. E oficial: PNL a sărutat „broasca” PSD! Un greu din PSD știe cît va dura „relația complicată” a viitoarei coaliții. VIDEO

Negocierile secrete dintre PNL și PSD au fost tema cheie a podcastului EvZPlay de vineri, precum și planul PSD de a o oferi o soluție rapidă de a depăși criza care macină România. Fostul premier MihaiTudose a dat detalii de ultimă oră despre viitoarea coaliție PNL – PSD.

Mihai Tudose a explicat jurnaliștilor Dan Andronic și Mirel Curea, moderatorii podcastului EVZ Play, motivele pentru care membrii PSD acceptă acum o alianță la guvernare cu cei pe care îi calificau repetat ca fiind Ciuma Roșie.

Pentru noi cel mai comod era să stăm în opoziție”

„Pentru noi cel mai comod era să stăm în opoziție sau să intrăm pe fight. Hai să salvăm țara un pic, facem ceva cu sănătatea, facem ceva cu energia. Criza economică deja e prin curte. Vrem să redăm încrederea oamenilor în instituțiile statului. Niciodată România nu a fost în criza de azi. 500-600 morți pe zi am mai avut, dar în război. PSD plus PNL înseamnă o majoritate care poate să miște țara din criză. Va dura cât a mai rămas din ciclul electoral, 3 ani”, a declarat fostul premier în studioul EVZ Play.

Sursa: Arhiva EVZ

Plantăm o livadă nouă sau înjurăm mioritic? PNL a văzut că e groasă”

„Am fost la negocieri ca un tip care simte că e momentul să lăsăm deoparte adversitățile personale. La fel am simțit și din partea cealaltă. PNL și-a dat seama că USR i-a cam băgat în pământ. Nu sunt fericiți că trebuie să stea în aceeași poză cu noi. Nu e nimeni fericit. În ochii electoratului pierdem amândoi (și PNL și PSD). Nu e vorba de a câștiga puncte electorale pe seama crucilor din morminte. Trebuie găsită soluția pentru criză. Plantăm o livadă nouă sau înjurăm mioritic?”, a completat politicianul social-democrat.

Tudose: Viitoarea coaliție ar trebui să țină 3 ani. Dacă nu ține, măcar trecem iarna

Fostul premier a explicat că estimează o durată de viață a viitoarei coaliții PNL – PSD echivalentă cel puțim cu restul ciclului electoral (n.r. – rămas până la viitoarele alegeri parlamentare). „PNL a văzut că e groasă. Un guvern PNL – PSD ar trebui să țină 3 ani. Dacă totuși nu ține, măcar reușim să trecem iarna, luăm măsuri și avem o direcție”, a completat liderul PSD. Acesta consideră că statul se sprijină în prezent de niște piloni care la rândul lor sunt în criză.

În cadrul aceleiași emisiuni, Mihai Tudose a subliniat că până în momentul de față nu s-a discutat concret la ce politicieni din cele două partide merg portofoliile. Politicianul social-democrat a criticat datoriile făcute până acum de guvernul Cîțu, care au îndatorat țara din cauza dobânzilor mari.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici: