Un jurnalist de la un ziar central, și director editorial al publicației, a fost salvat de medici în ultima clipă, după ce acesta a încercat să-și ia viața tăindu-și venele, joi seara.
Bărbatul a fost transportat cu ambulanța la spital, fiind descoperit inconștient de către un coleg, în locuința sa din Sectorul 6, potrivit GÂNDUL.
Sursa menționată susține că jurnalistul care a comis acest gest disperat a postat cu puțin timp înainte un mesaj ciudat pe Facebook. Urmărind firul mesajului, EVZ a aflat că acele rânduri aparțineau directorului editorial al ziarului Curierul Național.
La numărul de telefon pe care jurnaliștii EVZ l-au primit, ca fiind al bărbatului, nu răspunde nimeni.
E vorba despre Ștefan Rădeanu, un domn trecut de 50 de ani, care a semnat mai multe anchete legate de economia românească.
Apropiații directorului de la Curierul Național ne-au spus că acesta se află internat la spitalul Obregia și că e în stare stabilă.
Ultimul său mesaj pe Facebook a fost „criptat”
„Interesantă zi! Marmota sau cârtița , nu contează. Ce va urma….”, a postat gazetarul, referindu-se la celebra legendă legată de ziua de 2 februarie, când în vestul Pennsylvaniei, se organizează un festival în cadrul căruia se urmează un ritual vechi de sute de ani: previziunile meteorologice ale cârtiței.
Polițiștii de la Secția 25 au deschis o anchetă în acest caz.
Director la Curierul Național, vicepreședinte la UGIR și membru activ al CES
Stefan Radeanu, director editorial la Curierul National este și vicepresedinte la Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR), dar și membru activ al Consiliului Economic și Social (CES).
Jurnalistul s-a numărat printre liderii patronatelor care reprezintă mediul de afaceri la negocierile cu sindicatele și Guvernul.
Motivul, munca stresanta?
O presupunere intens vehiculată, mai ales prin intermediul mass-media, este că în preajma sărbătorilor de iarnă, care în mod tradițional se petrec cu familia și persoanele apropiate, numărul sinuciderilor crește. O posibilă explicație - oamenii singuri și depresivi resimt mai acut singurătatea în această perioadă. Ce se întâmplă însă în realitate?
În realitate există o asociere între rata sinuciderilor și anotimp, dar exact în sensul opus celui pe care îl cunoaștem: numărul sinuciderilor este cel mai mai ridicat primăvara și cel mai scăzut în luna decembrie, așa cum a arătat un raport statistic realizat de Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA.