Cifre îngrijorătoare pentru polițiști. Evz.ro a aflat, în exclusivitate, că sunt peste 200 dintre oamenii legii care fie sunt în izolare, fie internați, fie în carantină, din cauza Coronavirus.
Oficiali din Poliția Română spun, însă, că cei afectați nu au fost infectați în urma contactului cu populația, în timp ce se aflau în serviciu
În exclusivitate pentru evz.ro, oficiali din Poliția Română au transmis, că, la nivel national, erau înregistrate, miercuri, 238 de cazuri de polițiști suspectați de infectare cu SARS-COV-2, virusul care conduce la îmbonăvirea cu COVID-19.
Dintre aceștia, susțin oficialii IGPR un număr de 230 de agenți și ofițeri erau plasați în izolare. Opt polițiști erau internați iar unul se afla în carantină.
Numărul celor confirmați cu Coronavirus, însă, se pare că a crescut.
Inițial, oameni ai legii ne-au transmis că alți trei polițiști de la Secția 19, din București, ar fi fost confirmați, la rândul lor, pozitiv la Coronavirus.
Joi dimineață, însă, oficiali din Poliția Capitalei și polițiști de la această unitate de poliție au precizat că informația nu se confirmă.
Așa cum a dezvăluit, în exclusivitate evz.ro, o polițistă de la Secția 19 a fost internată cu COVID-19 după ce a patrulat alături de un jandarm infectat, la rândul lui, cu SARS-COV-2, virusul care conduce la îmbonăvirea cu COVID-19. Tânăra de 22 de ani a fost internată, luni, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” și, miercuri seara, a primit confirmarea că este pozitivă la testul COVID-19.
Totodată, surse din mediul spitalicesc au precizat, pentru evz.ro, că și un criminalist de la Secția Regională de Poliție Transporturi București (SRPT), din cadrul IGPR, a fost internat la Institutul „Matei Balș”.
Polițistul fusese la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a se trata de laringită...
La Spitalul Universitar de Urgență București, polițistului criminalist i s-au făcut testele de SARS-COV-2 care au confirmat,miercuri, îmbolnăvirea cu COVID-19.
„Trebuie menționat că toate aceste cazuri nu au legătură cu persoanele verificate, în timpul serviciului, de către polițiști. Ci sunt cauzate de contacte cu persoane din afara programului de lucru, rude sau apropiați”, a explicat, în exclusivitate pentru evz.ro, comisar-şef de poliţie Ramona Dabija, director al Centrulului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).
Spre exemplu, un polițist din Hunedoara, internat cu COVID-19 a fost în vizită în comuna natală, din județul Gorj, unde a fost infectat.
De asemenea, un polițist din Suceava, de la Serviciul Judiciar, a fost internat după ce și-a vizitat soția la spital, confirmată, apoi, pozitiv la COVID-19.
Oficialul Poliției Române a mai precizat că, în urma cazului de la Secția 19, în care 25 de polițiști au fost plasați în izolare, prin ordin al șefului Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu a recomandat ca patrulele să aibă aceeași componență. Adică, același echipaj și aceiași parteneri de patrulare, pentru a fi supravegheați mai ușor din punct de vedere epidemiologic și pentru a se evita răspândirea virusului.
„Românii trebuie să știe că avem oameni și echipe care îi pot înlocui pe cei indisponibili pentru a asigura continuitatea în unitățile de poliție din toată țara, în ciuda dificultăților cu care ne confruntăm”, a subliniat comisar-şef de poliţie Ramona Dabija.