Evenimentul Zilei > Economie > Exclusiv. Deziluzie în Capitală. Ultima țeapă a lui Daea pentru bucureșteni!
Exclusiv. Deziluzie în Capitală. Ultima țeapă a lui Daea pentru bucureșteni!

Exclusiv. Deziluzie în Capitală. Ultima țeapă a lui Daea pentru bucureșteni!

Inaugurat cu mare tam-tam în urmă cu două zile, în prezența ministrului Agriculturii, magazinul „Unirea” (în zona Universității), un soi de aprozar doldora de produse tradiționale, își închisese ieri porțile, spre dezamăgirea bucureștenilor

În buricul Bucureștiului, la Universitate, pe strada Biserica Enei, a fost deschis pe 14 octombrie un spațiu comercial destinat producătorilor locali, un loc în care, în prima zi cel puțin, oamenii puteau găsi alimente tradiționale la prețuri rezonabile. De la roșiile de Vădăstrița (5,49 lei/kg), la jambonul afumat (48 lei/kg) și de la cașcavalul de Ibănești (35, 48 lei) la carnea la garniță (49, 61 lei/700 de grame) nimic nu lipsea de pe rafturi, nimic care să nu amintească de cămara bunicii.

Produsele erau comercializate direct de la producător, eliminând așa-zișii samsari, nu mai puțin de patru cooperative agricole și zece fermieri locali fiind implicați în aprovizionarea celui de-al doilea punct alimentar de acest tip, primul fiind inaugurat la Sibiu.

În prima zi, bucureștenii care au trecut pragul „cămării” cu bunătăți s-au arătat chiar încântați de inițiativă. „De aici îmi voi face de acum cumpărăturile. Este o inițiativă lăudabilă”, se entuziasma o gospodină în minutele de euforie care au însoțit descinderea ministrului Daea.

Bucurie multă, inimă ruptă însă! Ieri, la doar o zi de la inaugurare, magazinul „Unirea” își închisese deja porțile. „Închis pentru aprovizionare. Deschidem mâine la 8”, se putea citi pe o tablă proțăpită la intrare. O doamnă, neatentă la scrisul cu creta de pe tăbliță, încerca în zadar clanța. „Ce Doamne, iartă-mă!, ăștia au tras obloanele după doar o zi? Nu se mai satură de festivisme ieftine”, i-a boscorodit cucoana.

„Obloanele” erau trase la propriu! Geamurile, dar toate geamurile, erau acoperite cu afișe mari, pentru ca ochii indiscreți să nu poată pătrunde în intimitatea cămării cu bunătăți fluturată de Petre Daea pe la nasul bucureștenilor preț de o zi.

Vom reveni cu vești noi…