Poliția Capitalei a anunțat că primul caz pozitiv a fost înregistrat la data de 26 mai, iar în urma anchetei epidemiologice au intrat în izolare la domiciliu polițiștii care au intrat în contact direct cu cel confirmat pozitiv. A doua zi, au fost diagnosticați pozitiv alți doi polițiști, din categoria contact direct.

De asemnea, din data de 26 mai 2020, din personalul aflat în izolare au fost înregistrate alte patru cazuri confirmate.

Ulterior, în luna iunie, în data de 4 și respectiv 5, alți doi polițiști au fost confirmați pozitiv, 10 colegi fiind în izolare la domiciliu.

Au fost efectuate anchete epidemiologice și până în prezent întreg spațiul unde își desfășoară activitatea serviciul a fost dezinfectat, ultima dată, vineri, pe 5 iunie.

Oficialii din conducerea Poliției Capitalei au mai transmis că s-a pus în discuție relocarea temporară a subunității, pentru asigurarea continuității serviciului polițienesc.

„Întreg personalul este, în continuare, monitorizat, starea de sănătate a celor care au intrat în contact cu cazurile pozitive este monitorizată prin medicul de unitate, urmând ca etapizat, tot personalul să fie testat.

În toate situațiile, cazurile au fost raportate în regim de urgență, pentru a se putea lua toate măsurile necesare în limitarea numărului de infectări”, a mai transmis Poliția Capitalei.

În context, Sindicatul Europol a acuzat, vineri, că după prima infectare cu noul coronavirus a unui poliţist de la Serviciul de Furturi de Auto s-a muşamalizat situaţia şi nimeni nu vorbeşte despre numărul de infectaţi din familiile poliţiştilor.

PAGINA ANTERIOARA