EXCLUSIV. Cu ce mesaj vine preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la Bucureşti

EXCLUSIV. Cu ce mesaj vine preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la Bucureşti

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat, pentru EVZ, că este convins că va avea o relaţie sinceră şi benefică cu România, mai ales în contextul în care Moldova poate beneficia de experienţa Bucureştiului în ceea ce priveşte procesul de aderare la Uniunea Europeană.

"Eu sunt sigur că relaţiile noastre vor fi cele mai sincere şi cele mai benefice pentru ambele părţi, dar mai cu seamă pentru Republica Moldova, în sensul că România are deja experienţă în domeniul pregătirii de aderare la Uniunea Europeană şi este foarte important să însuşim această experienţă", a spus preşedintele Republicii Moldova, pentru EVZ.

Acesta a precizat că autorităţile de la Chişinău doresc să beneficieze în special de traducerea legislaţiei europene în limba română, care trebuie implementată şi în Republica Moldova, în vederea îndeplinirii condiţiilor de aderare la Uniunea Europeană.

Nicolae Timofti a mai spus că vine "cu un gând bun" şi că se aşteaptă la un mesaj pozitiv din partea României, în pofida schimbărilor la nivel politic care au loc în această perioadă la Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

A doua vizită în străinătate, după Bruxelles

Înaltul oficial moldovean efectuează astăzi o vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia preşedintelui României, Traian Băsescu. Este a doua vizită a sa peste hotare, de la jumătatea lunii martie, de când a fost ales în funcţia de şef al statului moldovean, după cea efectuată la Bruxelles, în 26-27 aprilie.

Citiţi AICI mai multe detalii legate de programul vizitei la Bucureşti a preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

CITIŢI ŞI:

  • Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în vizită în România pe 3 mai
  • Republica Moldova are preşedinte după trei ani de criză! Nicolae Timofti, ales şef al statului de către Parlament
  • Moldovenii au ales preşedintele compromisului necesar