Clotilde Armand a tăiat sporul de antenă de la ADP și vrea să evacueze angajații. Sindicatul reclamă un pretext cu miză imobiliară.
Primarul sectorului 1 Clotilde Armand duce o luptă aprigă cu subordonații ei de la Administrația Domeniului Public (ADP) pentru un ansamblu de clădiri vechi de peste opt decenii și un teren ce are aproape 12.000 de mp.
Edilul îi vrea scoși pe angajații ADP cu orice preț din imobilul situat în bulevardul Poligrafiei 4 (zona Casa Presei) pentru a face acolo o școală. Proiectul ”Școala Regală”, zămislit parcă peste noapte de primărița USR și pentru care nu există nici un fel de studiu, nu o ajută să-i ”evacueze” pe cei de la ADP.
Administrația este proprietară prin intabularea clădirii. De aceea, primărița a recurs la o altă stratagemă. Le cere să plece singuri din clădire pentru a reface măsurătorile care indică valorile radiațiilor. Să se mute în alt sediu, unul sigur, fără radiații. Dar și fără sporul de 15 la sută.
Interese imobiliare
Într-o primă fază, Clotilde Armand a încercat să-i facă pe cei aproape o sută de angajați de la ADP să elibereze ansamblul de clădiri din bulevardul Poligrafiei numărul 4 folosindu-se de un proiect imobiliar.
De construcția sau, mai degrabă, de mutarea unei școli, una ”regală”, în acel imobil. Sindicatul angajaților ADP a reacționat rapid și a demontat cu argumente solide intenția primarului Clotilde de a trece acel imobil în administrarea Consiliului Local, de fapt în cea a edilului. Liderul de sindicat Ștefan Novac vobește despre un tertip prin care se încearcă mascarea unor alte interese. Cel mai probabil imobliare.
Clotilde Armand vrea noi măsurători ale radiațiilor, dar cu imobilul gol
În fața unei astfel de reacții, Armand a scos imediat subiectul de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local care urma să dezbată transferul clădirii din bulevardul Poligrafiei 4 din administrarea ADP în cea a Consiliul Local. Transfer care i-ar fi acordat puteri depline asupra casei boierești chiar primarului sectorului 1, Clotilde Armand. Așa scrie în documentul pe care îl deținem.
Însă, edilul nu a abandonat nici o clipă ideea de a intra în posesia acelei clădiri și a terenului aferent. Prin urmare, a atacat problema prin prisma sporurilor de antenă pe care le primesc angajații ADP, avantaje materiale despre care susține că a aflat abia acum, după apariția acestui subiect în Evenimentul zilei.
Printr-o adresă, primarul Armand îi anunță pe toți cei care lucrează în acea clădire că tebuie refăcute măsurătorile pentru a stabili dacă în imobilul din Poligrafiei 4 valoarea radiațiilor este în continuare depășită, conform ultimelor expertize. Și, până una alta, adică până când edilul celui mai bogat sector al Capitalei va avea rezutatele, toată lumea să se mute în alte clădiri.
Firește, unde nu va exista pericolul radiațiilor. Dar nici sporul de 15 la sută. Totul, le-a transmis primarul Armand, este făcut pentru sănătatea fiecăruia dintre ei. ”Totul e un pretext ce pare să aibă în plan secund o miză imobiliară”
”Acum, doamna primar ne cere să plecăm, chipurile, pentru a face măsurători ale valorilor radiațiilor. Să le facă și cu noi în clădire, că se poate. De ce trebuie să plecăm, să lăsăm imobilul gol și lumea să piardă acel spor? Această adresă legată de refacerea măsurătorilor valorilor radiațiilor din imobil și implicit de sporul încasat de angajați dovedește fără echivoc că doamna primar nu vrea să facă nici o școală în Poligrafiei 4.
Principalul scop al acelui proiect denumit ”Școala Regală”, pentru care nu există nici un studiu, nici o expertiză, nici un program de finanțare, e doar scoaterea din clădire a angajaților și eliberarea sediului ce aparține ADP. De fapt, nu știe cum să ne scoată de acolo. Totul e un pretext care mușamalizează adevărata ei intenție ce pare să aibă în plan secund o miză imobiliară. Acestea sunt șicane ilegale. Indiferent ce va face, nu plecăm. Suntem pregătiți pentru un proces, la nevoie”, ne-a declarat Ștefan Novac, liderul de sindicat al ADP.
La capitolul acțiuni marca Clotilde Armand, neînțelese de nimeni, este încadrată și vizita cu rol de inspecție făcută zilele trecute de Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv. ”Timp de vreo două ore, a inspectat toată clădirea împreună cu mai multe persoane. La final, omul a spus că acolo (n.r. Poligrafiei 4) nu se poate face o școală. Că e casa veche, că ar trebui un proiect. Totuși, nu am înșeles în ce calitate a inspectat domul respectiv clădirea noastră”, a mai spus sindicalistul Novac.