Conflictul din sânul Poliției Române care a condus la demisia inspectorului general, chestorul Liviu Vasilescu, dar și la mutarea a comisarului șf Radu Gavriș în Harghita, ca și adjunct al inspectorului șef, a lăsat în urmă două posturi vacante.

„Bătălia supremă” se dă, însă, pe scaunul de șef al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), despre care ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, spunea, după, demisia chestorului Vasilescu, că nu s-a grăbit să numească un înlocuitor, ci l-a numit, interimar, pe Inspectorul General Adjunct, chestor de poliție Eduard Mirițescu, „să exercite temporar comanda Poliției Române până la numirea unui ofițer care să preia această funcție și responsabilitate”.


Un fost premier detonează legătura dintre Poliție și interlopi. Ce știe politicianul

Reglare de conturi la Poliția Capitalei! De ce a fost detașat cel mai iubit polițist român!


Ministrul Marcel Vela a adăugat că își dorește să identifice, „împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, cea mai potrivită persoană pentru a putea reforma din temelii Inspectoratul General al Poliției Române,  pentru a putea continua programele de înzestrare și care să fie capabilă să exercite un act managerial corespunzător pentru o instituție de nivel european care să ofere cetățenilor siguranță și încredere”.

„Vă asigur că, în cel mai scurt timp, va fi epuizat acest interimat la nivelul conducerii Poliției Române”, a transmis, marți, Marcel Vela.

Surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, care sunt numele vehiculate pentru preluarea celui mai râvnit post din Poliția Română…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE