Șeful secției de Chirurgie generală IV al spitalului Universitar, fostul primar general acuzat de corupție Sorin Oprescu, a convocat o ședință pentru raportul de gardă cu toți membrii secției pe care o conduce, iar acest fapt a dus la destituirea sa, cât și a altor patru șefi de secții.

Protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului au interzis aceste întâlniri în timpul pandemiei și le-au cerut medicilor ca astfel de discuții să se poarte doar online. Totodată, raportul de gardă este cel mai important moment al zilei dintr-o unitate spitalicească de urgență, iar acesta ar fi trebuit reglementat astfel încât să fie cuprinse și situațiile de forță majoră, când nu se poate organiza în timp util o ședință online – spun cadrele medicale.

Sorin Oprescu a fost filmat de camerele de supraveghere ieșind din sala de ședință, urmat de alți 11 oameni, medici și asistenți. Toate persoanele poartă măști.

Acest „incident grav” s-a finalizat cu demiterea lui Sorin Oprescu, cât și a altor patru șefi de secție, deși, pe bună dreptate, tot spitalul vuiește comparând situația actuală cu poza din biroul premierului Ludovic Orban, în care vicepremierul Raluca Turcan și alți guvernanți au fost imortalizați cu măștile pe masă, fumând și consumând alcool.

Ludovic Orban, cel surprins, a declarat în urma acestei întâmplări nefericite care a ajuns în presă că a chemat un polițist ca să-l amendeze.

Cine sunt cei 4 medici demiși o dată cu Oprescu:

Printre cele 4 cadre medicale concediate fără un avertisment în prealabil se află și partenera de viață a profesorului Oprescu, dr. Adriana Nica. Aceasta ocupa funcția de șef secție Anestezie și Terapie Intensivă.

 

  1. Șef Secție Oftalmologie – Prof. Dr. Liliana Mary Voinea, medic primar oftalmolog, doctor in științe medicale, competenta laser in oftalmologie
  2. Șef secție Medicină Internă I – Șef Lucrări  Diana Lupu, medic primar medicina interna, medic primar gastroenterologic, Doctor în Științe Medicale, competenta ecografie abdominala
  3. Șef secție Nefrologie – Șef Lucrări Dr. Dorin DRAGOŞ, medic primar medicină internă, medic primar nefrologie, Doctor in Științe Medicale, competenta ecografie cardiacă, competenta ecografie generala, competenta homeopatie, dar care nu e cadru didactic, așa cum prevede legea.
  4. Șef Secție ATI Adriana Nica, fost director al Spitalului Universitar.

Cine e acum șef în locul lui Sorin Oprescu?

„L-a înlocuit cu Dragoș Șerban, care este conferențiar universitar în specialitatea chirurgie generală, dar care NU a operat în ultimii 5 ani niciun bolnav. Și mai mult decât atât, Sorin Oprescu este în concediu medical”,  ne-a declarat, în exclusivitate, o sursă din spital.

Lucrurile trebuie lămurite, pentru o informare corectă.

Filmarea raportului de gardă s-a produs în ziua de 19 mai și a fost difuzată de Digi24  în ziua de 23 mai. Ulterior s-a făcut și o sesizare către ministrul Sănătății. Astăzi s-a produs doar demiterea lui Oprescu și a celorlalți patru șefi de secție de la Spitalul Universitar.