Europarlamentarul liberal a precizat, joi, că își va depune candidatura pentru funcția de vicepremier. Pe de altă parte, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele liberalilor, este implicat în mai multe controverse publice recentre, dintre care conflictul cu Bogdan Aurescu sau dosarul Otopeni. Robert Turcescu și invitații săi în podcastul HAI România au comentat care este, de fapt, miza din spatele atacurilor la adresa fostei vedete de televiziune.
Rareș Bogdan a declarat, joi, pentru Capital.ro că nu va prelua Ministerul Transporturilor și nu va renunța la mandatul de europarlamentar. Reacția sa vine după ce presa a precizat, pe surse, că acesta s-a autopropus vicepremierși ministru al Transporturilor. Pe de altă parte, tot joi, politicianul a intrat în direct în podcastul moderat de Robert Turcescu și a negat că ar fi făcut o vizită la DNA, așa cum au anunțat unele canale de presă.
Măsuri care să îl ducă pe liberal în anonimat
Jurnalistul și scriitorul Octavian Hoandră apreciază că scandalurile publice care l-au avut în prim-plan pe prim-vicepreședintele PNL au un scop foarte clar, să îl țină pe fostul jurnalist de la Realitatea TV departe de o poziție importantă.
„Oamenii își iau măsuri ca el să nu fie. Asistăm la niște măsuri ca Rareș Bogdan să nu mai fie important și să nu mai poată ocupa niciun fel de poziție. Vorba lui, să se plimbe pe la Bruxelles ca și Crin Antonescu. La început, împotriva OMV-ului, linia României spunea să tăcem. Rareș Bogdan a fost singurul care a urlat. Și la Bruxelles cu OMV, cu Bâstroe, cu Austria, cu agricultura. Oamenii au zis: ăsta ne strică toate șmecheriile. Acum lucrează la chestia asta. Atât timp cât Bruxelles-ul e atât de puternic și noi suntem atât de sclavii Bruxelles-ului, Rareș nu va putea fi un om din ăsta. Când von der Leyen a zis să nu mai vorbim de Fecioara Maria și de Ioan Botezătorul, Rareș a fost singurul care a urlat <noi suntem ortodocși, suntem creștini>. Acum plătește și oamenii se asigură că Rareș nu va mai putea ocupa un post din care să cârâie mai mult", a punctat jurnalistul din Cluj, fost coleg cu europarlamentarul la Realitatea TV.
Cine se ascunde în tăcerea lui Rareș Bogdan?
Jurnalistul de investigații Bogdan Comaroni a atras atenția că liberalul trebuie să se aștepte la astfel de campanii denigratoare împotriva lui atâta timp cât nu dezvăluie nume concrete, așa cum a procedat în critica sa la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.
„Problema e că în alte chestiuni a votat chestii progresiste. Rareș a călcat pe bec pentru că în momentul de față e mult mai important Aurescu pentru Iohannis, interfața lui Iohannis cu marile puteri, mai ales cu zona Israel. E trimisul lui Iohannis, de-aia Rareș e în dizgrație. L-am întrebat într-o emisiune cum de l-a diluat Iohannis. Atâta timp cât Rareș nu o să aibă curajul să dea nume, - a fost Aurescu, care nu e liberal - asta o să se întâmple. El a avut în ultima vreme două discursuri extraordinar de bune, vine să se reabiliteze la poporul lui cu patriotismul, asta e adevărat. Dar în același timp are o mare teamă și face negocieri live. (...) Tot îi ceream nume și el a dat-o pe după plop".
Gazda emisiunii, Robert Turcescu, apreciază că sforile sunt trase în spatele scenei, lucru vizibil cel mai bine în recentul dosar Otopeni - duty free.
„Mâna nevăzută care decide totul a zis: băieți, îi punem pe toți ăștia să tacă, nu se știe cu cine au vorbit și noi putem să facem jocurile așa cum vrem noi. Dacă avem o opoziție de la vreunul, scoatem o mică interceptare. Așa că niște băieți mari, poate ăia de sus de tot de care vorbea Rareș Bogdan că l-au pus pe Aurescu, sau de tot mai sus, vin și spun: Alegeri anticipate? Se face, orice se face", a conchis Turcescu în cadrul podcastului pe care îl realizează în studioul EVZ-Capital.
Puteți viziona emisiunea AICI