Evenimentul Zilei > EVZ Play > EXCLUSIV. Care este bancul preferat al lui Traian Băsescu la whisky-ul de noapte. Nu e un banc cu marinari. Video
VIDEO

EXCLUSIV. Care este bancul preferat al lui Traian Băsescu la whisky-ul de noapte. Nu e un banc cu marinari. Video

Vosganian, secrete de armean. Jurnaliștii Robert Turcescu şi Dan Andronic au aflat de la economistul și scriitorul Varujan Vosganian întâmplări de neimaginat despre lumea politică. Una dintre ele se referă la pitorescul și controversatul personaj Traian Băsescu.

Cel mai cunoscut armean din România, Varujan Vosganian, i-a cunoscut pe toţi cei care au defilat prin funcţii înalte după 1989 şi, ca un fin observator al oamenilor şi al situaţiilor, are o tolbă plină de amintiri.

Varujan are o tolbă plină de amintiri cu lideri români

A fost în apropierea unor figuri istorice din tabere opuse, de la liberali la foștii feseniști, dar s-a aflat și în proximitatea unor personalități ca Regele Mihai, Ion Diaconescu sau Corneliu Coposu. A participat la Revoluția din 1989 și a făcut parte din primele cabinete guvernamentale de la căderea regimului ceaușist.

Sursa: EVZ

Meandrele politicii l-au dus inclusiv în preajma fostului președinte Traian Băsescu, alături de care a colindat țara în campaniile electorale pentru funcția supremă în stat. Din această perioadă, fostul ministru liberal al Economiei a invocat un episod savuros despre fostul demnitar, care aruncă o lumină de umanitate asupra personajului contestat de mulți români.

Traian Băsescu adora bancul cu albinuțele

Provocat de moderatorul Robert Turcescu să relateze isprăvi cât mai autentice despre fondatorul PMP, fostul liberal a recunoscut că a avut șanse de a împărți anumite momente cu Băsescu. „Am o relație foarte veche cu Băsescu (…) mereu mi-a sugerat că poate să facă ceva pentru mine”.

De asemenea, politicianul a dat detalii despre implicarea sa în cariera fostului democrat. „Am fost în campania lui Băsescu din 2004 (n.r. – prima campanie pentru funcția de președinte, când l-a învins pe Adrian Năstase), seara îi spuneam bancuri. Cel mai mult îi plăcea bancul cu albinuțele, i-l spuneam în fiecare seară la wshiky-ul de noapte”, a declarat scriitorul, care a dezvăluit pentru telespectatorii podcastului EVZ bancul preferat de fondatorul PMP, redându-l în direct.

În aceeași intervenție, Varujan Vosganian a dat amănunte despre curiosul episod al retragerii liberalului Theodor Stolojan în favoarea lui Băsescu în cursa pentru un mandat de președinte. în anul 2004. „Era într-o stare de șubrezire nervoasă vădită. A intrat cu mașina într-un hotel”, a povestit Vosganian în studioul EVZ.

Emisiunea completă: