Am aflat de la oameni din județul Neamț, de pildă, că sunt bătrâni, atât în sate cât și în orașe, care au nevoie de alimente, medicamente, dezifenctant etc. O cititoare a dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că, într-un supermarket din Târgu Neamț, prețul la dezinfectant aproape că s-a dublat, într-o săptămână.

„S-a scumpit  din nou? În urmă cu o saptămână și jumătate costa 87 de lei/ litru…însă depinde și prețul de furnizor”, a transmis cititoarea pentru evz.ro, care ne-a transmis fotografia cu dezinfectantul care costa, ieri, 120 de lei la un supermarket din Târgu Neamț.

Nici în oraș și nici la țară nu se mai găsește drojdie, făină, alcool sanitar, mănuși etc.

„Măști am găsit ieri, la un market din satul Ingărești, cu 12 lei masca din material, iar de unică folosință 6 lei”, n-a transmis cititoarea.

Localnica ne-a spus și care este situația celor veniți din străinătate:

„În comuna Tibucani, de exemplu, sunt persoane care au venit din alte țări o parte sunt izolate la domiciliu, iar unii circulă prin comună. Am înțeles că sunt 24 de persoane venite”.

Ne-a dat exemplul unei femei venite din Olanda și care, acum, locuiește în Tibucani de jos, la soacra ei, „izolată la domiciliu”.

„Soacra are magazin tip bar pe care îl ține deschis. Izolata vine mereu în bar, alături de consumatori sau cumpărători. Nu are nicio treabă. Nu a verificat-o nimeni. Dar e rudă sau cunoștință cu primarul…”, ne-a mărturisit cititoarea.

În opinia ei, ar trebui să se distribuie gratuit măști și produse pentru igienă împotriva acestui virus, mai ales prsoanelor vulnerabile, precum bătrânii sau familiilor nevoiașe.

De la ea am aflat că o fabrică de textile din Târgu Neamț ,Sofiaman, a făcut și a distribuit gratuit măști la cei din oraș și din apropiere.

O inițiativă lăudabilă care merită urmată și de alții.

Din comuna Stănișești, județul Bacău aflăm, de la învățătoarea Lenuța Tiliban, că s-a scumpit făina, iar materialele sanitare sunt de negăsit…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE