Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier: „România e o colonie, un stat servil, cu cetățeni sclavi, fie ei și sclavi fericiți”
EXCLUSIV. Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier: „România e o colonie, un stat servil, cu cetățeni sclavi, fie ei și sclavi fericiți”

EXCLUSIV. Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier: „România e o colonie, un stat servil, cu cetățeni sclavi, fie ei și sclavi fericiți”

Apărută ca de nicăieri în viața politică a României după alegerile parlamentare din 6 octombrie, formațiunea Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) țintește acum un loc extrem de important în angrenajul din conducerea țării. Vizează chiar fotoliul de premier! Și, pentru asta, partidul condus de George Simion și Caudiu Târziu l-a aruncat în luptă pe Călin Georgescu (58 de ani), un personaj despre care se spune că este foarte bine ancorat în viața politică externă unde ar avea conexiuni și susținere și de unde ar fi acumulat experiență.

Și cum s-ar putea face asta, concret?

-Întărirea statului. Un stat puternic și suveran în care scopul economiei nu este acela de a acumula mormane de bani pentru bănci, ci de a crea bogăție reală care să susțină familiile și comunitățile. Avem o nișă formidabilă: solul, pământul țării. Nici un popor nu are complexitatea naturii cum are poporul român. Fiindcă modelul meu de țară este unul care ține de firea lucrurilor. Dacă statul român ar stimula creativitatea și mica proprietate productivă, în doi-trei ani România, transformată astăzi într-o colonie de consumatori, ar țâșni spre cerul infinit al libertății, al autonomiei de zbor economic. Ar fi o țară de proprietari-producători, nu de consumatori. Ar fi o țară a oamenilor liberi și prosperi și ar fi un model de urmat pentru alții. România ar contribui decisiv la schimbarea lumii pe un nou nivel de conștiință spirituală.

Și cu sectorul public cum rămâne?

-Obiectivul principal al proiectului meu de țară: „Hrană, Apă, Energie” este transformarea României într-un stat al proprietarilor-producători. Răspândirea cât mai largă a proprietății productive, mici și mijlocii – distributismul – este cheia de boltă a prosperității unei țări. Doar un stat nationalist-distributist este un stat suveran, statele cu cetățeni sclavi, fie ei și „sclavi fericiți”, cum este cazul României actuale, trudind pe plantațiile marilor corporații sunt „state servile”. Condiția de proprietar trebuie să fie un stimulent și în sectorul public. Eu vreau să obținem cea mai eficientă organizare posibilă a sectorului public. Sunt convins că binele public este servit în modul cel mai eficient de servicii la scară mică, prestate cu mai multă grijă, angajare și dedicație. Prin outsourcing, modelul privilegiat de neoliberalismul actual din România, birocrația de stat supradimensionată nu a făcut decât să treacă monopolul de stat în mâinile oligopolului privat, iar acesta astăzi în România este doar străin. Iar asta a transformat România într-o colonie în care și decizia este în mâna străinilor. Milioanele de mici proprietari-producători și mica gospodărie țărănească, care dă trei sferturi din mâncarea lumii actuale, sunt doar tolerați, nicidecum încurajați.

”Nu urmăresc să-i ajut pe cei săraci, ci să distrug sărăcia!”

Vă propuneți, prin urmare, să remoralizați economia? Credeți că economia și morala sunt compatibile?

Economia tine de moarala, nu de știință. Scopul ei nu este profitul, ci binele comun. Proiectul meu își propune să remoralizeze piața, să relocalizeze economia și să-i recapitalizeze pe nevoiași. Nu urmăresc să-i ajut pe cei săraci, ci să distrug sărăcia! Nu vom folosi nici instrumentele statului asistențial, nici metodele corporatiste de exploatare a „forței de muncă”. Ambele îl transformă pe român într-un sclav. Romania nu are nevoie de doctrine, ci de o stare de spirit. Si asta face proiectul meu. Crează o stare de spirit a demnității și libertății care se va manifesta în practici economice viabile. Într-o economie la scară umană, de mici proprietari-producători, într-un stat reprezentativ și într-o țară de gospodari, așezați la locurile lor.

Trăim totuși într-o lume globală, cu granițe deschise. Cum îi atragem pe investitori ? Pe românii din diaspora?

-Pe investitorii serioși din străinătate îi atragem prin predictibilitatea sistemului financiar si legislativ, prin seriozitate și profesionalism. În România, ne-au părăsit investitorii fiindcă economia a părăsit sfera morală. Guvernele de azi nu vor investitori, ci „parteneri de prăduială”. Programul „Hrană, Apă, Energie” propune o economie sănătoasă, care să asocieze Libertatea și Dreptatea. Doar o astfel de economie va putea instaura o piață cu adevărat liberă – un magnet pentru adevărații investitori. Cât despre diaspora, atitudinea ei față de România este clară. Românii nu vor reveni în țară din patriotism sau din rațiuni subiective. Ei se vor întoarce acasă doar în momentul în care România irespirabilă pe care au părăsit-o va fi înlocuită de o Românie schimbată la față. Nu o Românie perfectă, dar o Românie unde ar avea siguranța că vor rămâne români, creștini, demni, liberi și prosperi, chiar pe timpul celor mai mari furtuni. Iar asta pot eu sa le ofer.

”Țăranul român autentic ar fi scutit total de taxe pe următorii zece ani, indiferent de profitul lui”

Care este marele atu al României?

-Putem deveni cel mai mare producător de hrană sănătoasă din Europa. Avem una dintre cele mai bogate rețele hidrografice din lume, iar apa va fi mai scumpă decât petrolul în viitorul foarte apropiat. Putem face bursa grâului la Brăila și bursa energiei verzi la București și am cucerit Europa. Iar dacă vom fi cei mai mari furnizori de energie verde în Balcani devenim lideri în regiune. Trebuie gândit mare și foarte mare, altfel dispari. O Românie a „frumuseții care va salva lumea” prin subvenționarea masivă a artei, muzicii și picturii de calitate. O țară unde oamenii râd, cântă și dansează!

Ce măsuri ați lua în primele zile ca să le arătați românilor că ceva radical se va fi schimbat în România?

-Românii vor simți un nou spirit, un nou duh. Duhul Adevărului, al Libertății și al Demnității. Primul lucru ar fi să scutesc de taxe micul producător, taxe zero până la un milion de lei profit.Țăranul roman autentic ar fi scutit total de taxe pe urmatorii zece ani, indiferent de profitul lui. Și evident statul îi va ajuta cu tot ceea ce este necesar, utilaje și bani pentru start. Numai așa țara va fi bogată, când omul va fi liber. Apoi aș face o rețea națională de colectare a produselor agricole, silozurile și irigațiile în mâna statului. Refacerea industriei, în special industria navală și agricolă. Totul pe o tehnologie de vârf a protecției mediului. Rețea de fântâni în țară și apă de cea mai bună calitate la orice robinet pe care îl deschizi. Reprofesionalizarea administrației de stat și decolonizarea României. Primul vizat va fi sistemul bancar. De la sub 10% bănci românești și 90% străine, proporția va fi 10% străine și 90% românești. Statul român va asigura cetățenilor români libertatea si siguranța de a circula oriunde în lume, inclusiv în SUA.

PAGINA ANTERIOARA