Exclusiv. Alina Mungiu-Pippid: Coaliția de guvernare, o decizie bună pentru România. Toate categoriile populației sunt reprezentate. Video

Sursa foto: INQUAM_Photos

Alina Mungiu-Pippidi, politolog român, a vorbit în podcastul lui Ionuț Cristache pentru EVZ Play, despre clasa politică a țării noastre și despre coaliția de guvernare formată din trei partide politice PSD, PNL și UDMR. Aceasta e de părere că astfel sunt reprezentate mult mai multe grupuri de cetățeni.

Vorbind despre clasa politică, Alina Mungiu-Pippidi a subliniat că „noi nu avem politicieni români buni”, deși există părți sănătoase ale societății.

Coaliția de guvernare, un lucru bun pentru români

Alina Mungiu-Pippidi a explicat că acum stăm mult mai bine pe plan politic, deoarece suntem reprezentați de o coaliție mai mare, care susține mai multe interese ale românilor.

„Tot e mai bine cu o coaliție mai mare, decât serviciile care erau când erau liberalii la putere. Diferența este că e și PSD la guvernare, și consider că e mult mai bine să fie și ei pentru că grupuri foarte mari sunt reprezentate, cum ar fi pensionarii. Asta e obiectivul, să reprezinții cât mai multe interese.

Când erau doar liberalii la putere ei luptau împotriva sistemului de educație, de sănătate, încercau să convingă populația că e bine să ai un buget mai mic. Acum banii sunt împărțiți la mai multe categorii de oameni, scopul politicii este să acorde resurse”, a spus aceasta.

Potrivit politologului, atunci când la conducere erau doar liberalii, România avea o guvernare periculoasă. Apoi, ea a explicat că ar fi bine să avem un român într-o poziție înaltă, menționând că suntem ultimii din Europa în ceea ce înseamnă reprezentare.

România duce lipsă de politicieni buni

Alina Mungiu-Pippidi a ținut să menționeze că politicienii pe care țara noastră îi are nu sunt buni, deși există părți din societate care sunt bune și care au dovedit asta când a început războiul din Ucraina.

„Noi nu avem politicieni români buni .Ce nu am reușit este să creăm un partid de dreapta și unul de stânga care să scoată ce e mai bun. Mă uit și în alte țări, singurele partide care chiar merg sunt cele vechi, care au tradiție în a reprezenta interesele populației. Încercări au fost dar e foarte greu, acum luptăm împotriva serviciilor ca să avem partide”, a spus ea.