Evenimentul Zilei > Politica > Se cere EXCLUDEREA lui LAUFER din PSD. „Manechinul Ilan Laufer nu are nicio legătură cu funcţia propusă”
Se cere EXCLUDEREA lui LAUFER din PSD. „Manechinul Ilan Laufer nu are nicio legătură cu funcţia propusă”

Se cere EXCLUDEREA lui LAUFER din PSD. „Manechinul Ilan Laufer nu are nicio legătură cu funcţia propusă”

Ludovic Orban solicită PSD să se delimiteze de declaraţiile lui Ilan Laufer la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi să-l excludă din partid.

„Somăm public PSD să se delimiteze ferm de declaraţiile lui Ilan Laufer şi să respingă categoric acuzaţiile acestuia la adresa preşedintelui României, Klaus Iohannis. (…) Somăm Partidul Social Democrat să abandoneze această retorică a urii etnice şi xenofobe şi să îl excludă pe Ilan Laufer din rândul membrilor săi”, susţine Ludovic Orban într-o declaraţie de presă transmisă.

El afirmă că "acuzaţiile stupefiante" ale lui Ilan Laufer la adresa preşedintelui Iohannis "sunt de o gravitate fără precedent şi trebuie sancţionate public imediat".

„Folosirea în discursul public a termenilor de antisemitism şi nazism în contextul refuzului de numire a unei persoane nepotrivite într-o funcţie de demnitate publică reprezintă o profanare a memoriei victimelor Holocaustului şi o ofensă nepermisă la adresa comunităţii etnice germane. Astfel de afirmaţii, susţinute de la tribuna oficială a partidului de guvernământ – PSD, afectează grav imaginea României în plan internaţional şi riscă să deterioreze relaţiile cu partenerii strategici din Uniunea Europeană, NATO şi Statele Unite ale Americii”, spune Orban.

Preşedintele PNL subliniază că refuzul numirii lui Ilan Laufer în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale nu are nicio legătură cu originile sale etnice, ci doar cu slaba pregătire profesională a acestuia şi incompetenţa dovedită în ocuparea unei funcţii în Guvernul României. El precizează că PSD "l-a eliminat din Guvern" pe Ilan Laufer în momentul în care a fost schimbat Cabinetul Tudose şi tot PSD a renunţat, marţi, la susţinerea sa.

„Manechinul Ilan Laufer nu are nicio legătură cu funcţia propusă şi nu poate ocupa un portofoliu atât de important pentru dezvoltarea României precum Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice, întrucât nu are pregătirea, experienţa şi calităţile manageriale necesare pentru această poziţie. Afirmaţiile iresponsabile ale lui Ilan Laufer sunt cu atât mai grave pentru PSD deoarece nu sunt singulare. Alţi membri ai partidului, precum Darius Vâlcov sau Liviu Pop, au proferat insulte similare, iar cazul lor a ajuns în dezbaterea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei unde a fost propusă o rezoluţie faţă de atacurile împotriva minorităţii germane”, arată Ludovic Orban, potrivit Agerpres.